söndag, april 17, 2011

Årets första middag på altanen

Hmmm å jag som ville ha sovmorgon... Vaknade klockan 06:00 men lyckades somna om en stund men kl 07:00 var det kört... Lika bra att stiga upp! Såg en film i väntan på att Henke skulle vakna samt kollade lite på dator såklart...

När vi ätit frukost gick vi över till Roland och Gunilla och lånade deras släpvagn och sedan åkte vi till Enånger för att hämta hem trädgårdsmöblerna och sommardäcken till silver Saaben. Vi passade också på att rasta hundarna i Änga samt se översvämningen. Två hus har inte längre väg till huset utan då måster ro "iland" alternativt gå runt över åkrarna. Hundarna tyckte att det var toppen och fick sina första dopp idag. Här kommer bilder från dagen.
Tussilago Se sån stil jag har.... över spången säger Neo Humla såg en lite stock som hon bara var tvungen att hämta...
Plask! Neo kastar sig i vattnet
Blåsippa
Full fart iväg
Den översvämmade vägen och de två husen på andra sidan

Barnen verkar tycka att det är helt OK att ro

Humla drog iväg ut på täkten och vägrade lyssna när jag ropade. Hon vek istället av och försvann in i skogen. Bara för mig att springa efter å såklart!!! Den lilla nosen hade hittat ett helt älgkadaver. Asjägarn min!!!

Sista chansen att rulla sig i snön. Både Humla och Neo njöt!!!

Å så ett dopp igen...


När vi kom hem åt vi lunch och sedan åkte jag och Humla iväg till Iggesund. Helena hade lagt ett sök när vi kom. Inget i första skogsområdet utan allt vilt på andra sidan en skogsväg ca 50 meter ut. Tempot var inget vidare men hon fortsatte i alla fall så viltet kom in och jag "svarade" aldrig på hennes "frågor".

Vi flyttade oss till ett nytt område och körde dessutom lite markeringar. Gick OK, hon spikar dem inte men behöver heller ingen hjälp. Söket i det nya området gick perfekt!

Eftersom det var sånt underbart väder eller vad sägs om 19,5 grader i skuggan och dessutom sol så gick det ju bara inte att gå in när jag kom hem. Henke hade bytt till sommardäck på bilen och var precis klar så då satte vi igång och kratta gården och ta bort det grus som hade hamnat på gräsmattan under vintern.

Utomhusvistelsen avslutades med middag på verandan. God laxröra på kavring till förrätt och då unnade vi oss faktiskt öl och nubbe.
Som varmrätt grillad vi kyckling med coleslaw-sallad och mangochutneysås. Mums!!! Hittade en ny Walanderfilm och en serie som fick bli kvällsnöjet för idag.

Inga kommentarer: