lördag, april 30, 2011

Valborg med hundkurs

Vaknade klockan 07, käkade frukost och sedan klockan 8 kom Zandra och hämtade upp mig. Vi skulle till Njurunda för att börja en Ökl kurs med Anders Hallgren. Totalt 5 deltagare men en var borta så här första gången så vi blev bara fyra stycken . 3 lugna hundar och en Speedig. Jag med Humla, Zandra med Grattis, Carina och Tara och Ida med Speeden.

Upplägget är gjort enligt följaden.
1. Blandat och lite känna på hundarna och dess nivåer
2. Dirrigering
3. Markering
4. Sök
5 Helt prov

Varje träning sker med skott och vilt och varje övning är upplagd som vid prov, dvs man går fram i par och genomför övningen.

Dagens övningar var:
Uppvärmning med 2 enkelmarkeringar
Dirrigering/dubbelmarkering
Markeringar på linje samt med bakåtskick/dirrigering
Fika med sammanfattning av hur det gått för hundarna/förarna under dagen.


Bilder från dagen, först Zandra och Grattis

Anders Hallgren

Ida och Speeden



Tara


För egendel gick det väldigt bra. Övningarna var på intett sett utmanande då det gäller svårighet så den svårigheten SKA Humla klara. Det som jag är nöjd med är Humlas tempo och viltspontanitet.

Klockan 13 var vi hemma igen å då blev det till att dammsuga och sätta igång med maten inför kvällen. Jag förberedde efterrätt och förrätt medan Henke förberedde varmrätten och sedan gick jag och la mig för att vila lite.

Efter vilan torkade jag golvet och gjorde en tsatsiki medan Henke gjorde sallad och diskade sedan var det bara dusch och promenad med hundarna som återstod innan Ida och Gösta anlände. Vi åt och snackade hela kvällen fram till 23-tiden då lille Glenn vaknade och vägrade somna så då åkte de hem. Vi diskade bort och SMS:ade sedan till Roland och Gunilla och de ville komma över. Roland hade somnat så det blev Danne och Gunilla som kom och Danne avvek efter en timma då han skulle iväg och sova borta medan vi satt och snackade till närmare 2. Då var det hög tid att göra kväll...

Inga kommentarer: