torsdag, april 07, 2011

Skidköp och hemresa

Vi hade inte hyrt skidor eller löst liftkort för idag men vi tänkte att vi kunde ta liften upp i Vemdalen och sitta på toppen och sola istället. Idag skulle vi ju lämna stugan klockan 10 å sen räknade vi inte med att vara kvar tills liftarna stängde. Nu blev det ändrade planer för när vi steg upp spösnöade det regnblandad snö så det fanns ingen anledning att stanna kvar varken för att åka upp på toppen eller för att åka skidor.

Vi åkte istället och köpte våra favoritskidor och sedan begav vi oss hemmåt. Ida och Gösta som stannade och åkte fram till lunch eftersom Alice skulle kunna gå skidskola ringde och berättade att det stormade så mycket att de stängde Grizzlyliften (den enda sittliften) så vi var verkligen glada över att vi åkt hemmåt. Det regnade nästan hela vägen hem.

Var dessutom med om en insiden då en gubbe i en bil som vi kört om helt plötsligt körde om oss och prejade oss att stanna. Han var rasande över att vi låg så nära. Kan nån förklara hur det kan vara vårt fel att vi ligger nära när vi kör först? Han skulle i alla fall ringa polisen och eftersom han var så upprörd så gick det inte att prata med människan så jag svarade bara att han var välkommen att ringa polisen och meddela vår bils registreringsnummer. Vilkte pucko!!! Fattar inte var han menade å som sagt, inte gick det att prata med människan heller. När vi väl blivit av med honom stannade vi i Delsbo och käkade lunch innan vi fortsatte hemmåt.

När vi kom hem blev vi riktigt effektiva, packade upp, tvättade en maskin, dammsög och åkte sedan och handlade och hämtade hundarna. Jag tog sedan med hundarna ut på golfbanan för att de skulle få springa lösta och köra nått tennisbollssök. Det skulle jag INTE ha gjort. Efter bara en kort stund var Humla borta. Det blåste rejällt så jag var rädd att nått hänt och att jag inte hörde henne. När hon varit borta och jag letat i 10 minuter ringde jag efter Henke. Nu skulle vi gå skallgång... Precis när Henke var framme vid golfbanan hittade jag Humla med Neos hjälp. Han var kopplad men drog åt ett håll, mot vinden, ut mot havet och in i skogen där det var mycket snö. Där hittar jag Humla, vid ett rådjurskadaver myser humla och kommer med ena bakbenet när jag ser henne. Med facit i hand kan jag konstatera att hon inte haft ett chans att höra mina rop med taka på hur det stormade.

Hur som helst så hade jag lyckats tappa kopplet så det blev till att leta koppel innan vi kunde gå vidare så det tog ett tag innan det blev nått sök men sök blev det och duktiga var det!

När vi kom hem tog det inte lång tid så kom halva rådjuret upp. Det är kul att ha hund NÄSTAN jämnt!!!

På kvällen gjorde vi kyckling och sedan såg vi tv och jag la fram lite grejer inför helgen. I morgon blir det tillbaka till jobbet igen!

Inga kommentarer: