söndag, juni 24, 2012

Full fart och massor med hund

Vaknade och gick ut med vovvarna på gården vid 8-tiden. Efter det så satte Humla och Vinna igång att uppvakta varann hela tiden. Gick inte att sova men försökte tvinga mig kvar ytterligare en timma. När jag steg upp blev det frukost och sedan bar det av till skogs. Började med att bloda ett 300m spår till Vinna som skulle få ligga lite längre. En öppen vinkel blev det också...

Jag och Helena hade tinat vilt för att köra träning med Humla och Etta vid båten. Gjorde inget svårt med Humla med tanke på halsen och tandoperationen tidigare i veckan men ett sök, två vattendirigeringar, en dubbelmarkering på land och ett litet närsök blev det. Gick helt ok, bara markeringen som hon gjorde onödigt krånglig men klarade av själv.
Humla på vattendirrigeringen

  

Etta på väg tillbaka efter samma vattendirrigering

 
 
Humla ser avundsjukt på när Etta får jobba


 

När vi tränat klart rodde vi runt lite så att Humla och Etta fick simträna lite innan vi gick tillbaka med bilarna. Ett stort pluss var att Helena hade med sig nybakade blåbärsbullar och kaffe. Det får vi tacka Melker för!

När vi tränat klart tog jag ut Neo och Vinna och körde några skott så Helena fick se. Hon tyckte att jag kunde lägga skotträningen nu. Härligt att se att det går bra på nya platser också.

När Helena hade åkte gick jag tillbaka ner till vattnet för att låta Vinna och Neo bada lite samt rasta sig. Vinna hittade varenda viltlega som blivit under vår träning. Hon har en kanonbra näsa och ett härligt intresse för viltdofter.

Precis när vi skulle gå tillbaka till bilen börjar de skjuta på skyttebanan. Rejällt dova, höga smällar. Ca åtta skott på en minut. Nu reagerade Vinna igen. Fokuserade mot bilen, kom inte på inkallning och var lite låg. Vi ska nu gå över på 9mm skott så att hon känner igen mera dova skott också men sen måste vi nog träna skott på avstånd också och det är svårare då det skjuts lite nu och då. Inga särskilda skyttedagar nu i sommar vad jag vet men får kolla upp det ytterligare. Vi SKA komma ända fram med Vinnas reaktioner...

När jag kom hem fick Vinna apportera lite kråka. Fick hämta på sök, markering och en dirigering och det gick bra. Inte riktigt lika snabba upptag som tidigare med fullt godkända. Mycket mera behärskade grepp och VÄLDIGT bra avlämningar. Skoj skoj skoj!!!



 

   

Precis när jag kom innan för dörren kom Henke hem som varit och jobbat några timmar. Vi käkade lunch och sedan åkte vi upp på Håsta för att Henke skulle hämta hem "barndomsgrejer" nu när Lasse och Birgitta flyttar till lägenhet. Vi tog med jordgubbstårtan och fikade också.
Vinnartårtan i tidningen Buffés midsommartårtstävling

Fem kartonger blev två som packades om när vi kom hem och därmed blev en. Ganska bra jobbat, nu ska vi bara rensa lite i våra gamla kartonger i förrådet också. Kanske kan köra nån kartong till Enånger så småningom. Vi har ju kvar en hel del grejer som vi får användning för om vi flyttar till ett nytt hus men som vi inte har användning för där vi bor idag. Skulle vara skönt att hitta ett hus snart.

Hur som helst så åkte jag upp i skogen med Vinna när vi kom hem igen. Det var dags att gå spåret som nu legat i 7 timmar. Hon hittade spåret bra och spårade lugnt och fint. Spåret var lagt som ett kantigt U med två vinklar, den första var öppen och den klarade hon fint. På andra sträckan går hon av spåret 3 meter på sidan och hittar där ett rådjursben. Duktig flicka men detta var inte min spår så det blev bara en extra belöning efter halva spåret. Vi spårade vidare med klöven i fickan men den luktade så mycket att den inte fick följa med hem utan jag kastade bort den efter ett tag. Ca 50 meter från spårslutet fick hon ett skott (knallsnöre) och det innebar inga problem. Hon spårade vidare och hittade slutet jättefint!

Vilken effektiv och bra dag det blev och vad mycker hundgrejer. Både Humla och Vinna fick givande träningar och Vinna fick dessutom vara med på Håsta som ensamhund. Det gick bara fint och hon fick träffa på en del roliga leksaker som hon blev så till sig över att hon ramlade ner för trappan några steg men det gick bra.

På kvällen skulle vi beställa thaimat men vi fick inget svar, inte heller på kinarestaurangen verkar de vara öppen så det slutade med en pizza som var geggig och alldeles för salt. Tur att vi hade kvar jordgubbstårta.

Från och med idag blir det dock strikt LCHF igen. Kan inte fortsätta på det här viset men det år såå mycket enklare att äta rätt när man är ledig och det inte är en massa storhelger och resor.

Inga kommentarer: