fredag, juni 29, 2012

Helg å regn

Härligt nu är det äntligen helg och bara en vecka kvar till semester. På måndag börjar nedräkningen!!!

Tog en promenad i skogen på lunchen. SMHI lovade regn på eftermiddagen så då passade jag på att istället gå i skogen på lunchen till hundarnas glädje. Vinna och Humla drog iväg på nått och efter ett tag hörde jag tydliga skall från ganska långt håll. Hmm med tanke å hur de vädrade innan de drog så så skulle jag gissa att de hittade nått intressant vilt. Ropade på dem och då kom de båda två. Duktiga flickor!

Neo lunkar på i sin takt.Inga problem att ha lös i skogen för han sticker inte på nått. Dock ställer det till det när man har lite tidspress för han halkar ofta efter och kan bli stående och kommer då inte när man ropar vilket då blir ett problem. Har man ingen brådska så kan man bara vänta för man vet att han kommer eller så går man tillbaka samma väg som man kom för då står han där i sin lilla värld. Goooa pooolarn!!!

Efter jobbet hade SMHI:s löfte infriats och det hade börja regna. Grillningen skjuter vi på tills i morgon och hoppas att det klarnar upp tills dess. Istället beställde vi thaimat och kunde nog föräta oss för det var sååå gott. Det är så billigt så vi brukar beställa 4 rätter och ha buffe å det räcker till två måltider för oss båda.

Före middagen gick vi en sväng med hundarna. Henke gick med Neo och jag tog med Vinna och Humla upp i skogen tillsammans ned en kaninboll. Hade båda kopplade och kastade ut bollen i skogen. Promenerade en bit och skickade sedan Humla på ett sök. Hon älskar de bollarna. Släppte sedan hundarna och gick en bit. Kastade sedan bollen åt ett annat håll. Promenerade vidare, vände upp och skickade sedan Vinna på ett sök. Supertjejen, jätteduktig!

Gjorde om övningen ytterligare en gång med dem båda lösa. Vinna satt kvar när Humla fick gå, kors i taket vad duktigt!!!

GIck vidare och la nu bollen på en synlig plats och gick vidare. Skickade Vinna på en dirrigering tillbaka. Gjorde det klockrent! Gjorde om samma grej med Humla men då längre avstånd. Skickade men nu knallade Vinna och jagade efter... Kan säga att jag aldrig sett Humla springa så snabbt på en dirrigering ;) Gjorde om övningen med Vinna uppbunden och då ryckte hon inte ens till. Tror dock att jag ska vara försiktig med att träna på detta vis för tror nog att Vinna kommer att gå igång rätt mycket. Hon gick igång idag också men var i alla fall tyst. Tror dock att det kan finnas en risk att locka fram ljud om jag inte är uppmärksam...

På kvällen åkte Henke till en kompis och gick ut på 30+ på Hogges. Jag vilade (läs sov) men såg Sveriges EM Guld i alla fall.

Inga kommentarer: