söndag, september 09, 2012

Tollingjaktprov i Uppsala

Hmm skulle ju inte starta i Uppsala, det hade jag bestämt men så råkade jag klicka på Anmäl på SSRK prov. Alldeles för snabbt och enkelt att anmäla till prov nu för tiden. När vi nu var anmälda så var vi ju tvungna att åka så idag var det dags. Sen samling gjorde att jag inte behövde åka så tidigt utan det räckte med 07:45 å då anländer jag ändå 45 minuter före samlingen men det kändes bra då jag skulle ut som första ekipage.

Alltid lite jobbigt att gå ut först men det gick OK förutom på trippelmarkeringen på vatten då Humla på andra skicket kom till kastare och upptäckte den  and som hängde i ett träd och den var väldigt svår att släppa. Efter strul så fick jag henne till en av de andra änderna och sen gick det rätt OK att få in den tredje.

Vattendirigeringen safeade jag för mycket och släppte Humla för långt men gick OK i alla fall.... Närsöket gick ok men alltid svårt när man är först och man inte vet var vilten ligger. Söket är jag kanonnöjd med och landdirigeringen gick också bra. Strulet på vattnet och ljud i passiviteten drog såklart ner priset men det blev i alla fall ett 3:e pris.
Tack Frida för bilderna. Ni hittar fler i Tollargalleriet eller Tollargalleriet på Facebook

På provet startade 5 hundar i elitklass, en 1:a (Grattis Mariette och Twist!!!!),  två 3:or (jag och Humla samt Liselott med Spex). Här kommer några få bilder som jag tog på provet...








Kom hem vid 18:30 då blev det grillat och ett glas rödvin å sen konstaterar man att denna helg är över... Usch! Alldeles för tidigt!!!

Inga kommentarer: