söndag, september 16, 2012

Vinna champion idag!!!

Vaknade klockan 08:30 efter att vid 07-tiden varit uppe för att ta ytterligare en migräntablett. Huvudvärken släppte och jag somnade tack och lov om igen.

Åt frukost direkt när jag stigit upp och gick sedan en tur med hundarna innan det var dags att åka iväg för att gå viltspårprov med Vinna.

Provet började bra och det blev ett snabbt spårupptag. Spårade första sträckan bra och spikade första vinkeln. På andra sträckan gick hon av och snurrade lite innan två skogsfåglar flög upp. Vinna ryckte med men stannade på mitt kommando. Vände om och gick tillbaka till spåret utan kommando. Spårade en bit och gick sedan av igen och även denna gång flög det upp fågel men nu iaktog hon dem bara och gick sedan tillbaka till spåret igen. Efter detta kom vinkeln med återgången och där snurrade hon en del innan hon gick vidare. Fixade sista vinkeln bra och spårade sedan fram till skottplatsen. Efter skottet spårade hon vidare väldigt fint men gjorde en en liten ringning då hon kom på sidan av spåret. Hittade klöven och matte var nöjd men lite orolig då jag inte visste hur länge hon varit ute och snurrat. Spåret hade tagit 27 minuter och med två sådana viltkontakter då hon vid ett tillfälle var av strax under 5 minuter så blev det ett 1:a pris då det bara var ett kortare tappt. Tjoho!!! Vinna Svensk Viltspårchampion efter tre raka 1:or i ökl.

När jag kom hem slappade jag lite innan jag satte igång och tvätta lite grejer från båten, dammsög och packade in alla båtdynorna.

Efter en snabbis upp i skogen träffades jag och Jennie för att gå med våra hundar som gör så elaka utfall mot varann så fort vi möts. Blev en bra promenad helt utan utfall och inte var de besvärade över varan. Nu ska vi försöka gå en promenad i alla fall 1ggr/vecka så kan vi kanske slippa det där onödiga beteendet!


Till middag idag blev det grillat och hemgjord klyftpotatis och bearnaissås. Mums!!!

Inga kommentarer: