onsdag, oktober 24, 2012

Äntligen! Projekt 1 avklarat

Full fart på jobbet fram till strax efter klockan ett sedan flexade jag ut och åkte hem. Började med att ta med hundarna ut i skogen för att plocka lite kantareller och låta dem röja ordentligt då det blev en lång förmiddag för dem.

När vi kom hem blev det lunch sedan väntade jobb... Började med att täcka över områden på gräsmattan där vi fyllt på jord för att det varit små sättningar i backen. Strödde gräsfrön och la sedan över fiberduk dels för att det ska växa bättre men framförallt för att inte hundarna ska springa omkring över jordfläckar.

Efter detta väntade det TUNGA jobbet. Att gräva och kärra iväg all överbliven jord till an plats som nu blir där hundgården tidigare stått. Den är nu borttagen och för att sätta upp den igen måste hundhuset flyttas och det kommer inte att ske före vintern. Tungt var det men tur att det i alla fall var fint väder även om den låga solen gjorde att man inte såg så mycket åt ett håll och där kom såklart folk hela tiden. Kände mig som en stropp som inte hälsade men vad ska man göra när man är fullkomligt bländad av solen. Angenämt problem i vilket fall...

Orkade kämpa på i en och en halv timma men sen fick Henke ta över när han kom hem från jobbet. Jag åkte istället upp med Gunilla i skogen och gick med hundarna. Lite längre denna gång och fick dessutom med mig ytterligare lite kantareller.

Väl hemma konstaterade vi att projekt ett nu var avklarat för i år. Nu är det bara att vänta på att häcken ska bli  tät och hög och fin. Ja, om fyra-fem år kanske... ;) Då kan vi riva staketet...

Gick in och tog tag i tvättning av leriga kläder och tog dessutom rätt på alla redan tvättad tvätt som hängde i torkskåpet och på torkställningen. Henke fixade middag och medan den gräddades rensade och förvällde vi kantarellerna. Vilken effektivitet!!!

Här har vi en till som var effektiv och ser inte det minsta skyldig ut!!!

Efter middan säckade vi ihop i soffan med datorn i knät. Det första jag får se är att Johanna gjort negerbollar och då var ju kvällen förstörd för jag blev sååååå sugen!!! Ja eller så gör man nått åt saken... Eftersom vi inte hade havregryn gick jag över och lånade av Roland och Gunilla och sedan satte jag igång. När de varit inne i frysen i en timma blev det kaffe och fika ;-)

Runt 21:30 somnade jag i soffan och 23:30 väckte jag Henke för att vi skulle gå upp och lägga oss på riktigt istället.

Inga kommentarer: