söndag, oktober 21, 2012

Grattis Henke och Vinna på funktionsbeskrivning

Steg upp klockan 07:00 idag och åkte iväg mot Järfälla där jag skulle få "haka på" Tollarbos funktionsbeskrivning av sin 14 kull pluss fodervalpen Tassa, totalt 7 hundar på plats altså.

Kom fram strax före klockan 11 så jag hann se alla hundarna förutom Tassa som gick precis före Vinna. Det är såå roligt att se hur hundarna aggerar i de olika situationerna.

Vinna var sist då hon var den enda hund som även skulle göra vatten. Trist att inte de andra gjorde det momentet för jag tycker som sagt det är kul att se hur olika hundar beter sig vid olika situationer.

När det gäller Vinna så visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Att hon skulle apportera var jag nog säker på men i övrigt. Hon har inte varit med i "offentliga" sammanhang så ny miljö, nya människor mm. Hur som helst så kan man väl sammanfatta det hela med att hon apporterade bra även om hon vid ett tillfälle tog ett slarvigt grepp om dummiesen. Resultatet kan ni se här.





När det gäller viltet, som var en kråka kan jag nog börja träna det för denna gång noppade hon lite på den men sedan tog hon den inte. Hon åt altså INTE upp den så kråka blir nog det vilt vi kan börja träna med.


Vi avslutade med vattendelen.




Att hon inte gick i vattnet på första försöket var lite förvånande men det berodde nog på att det var en stor sten i vägen vid igången. Andra gången gick hon dock i direkt och visade sin fina simteknik. Utöver det var jag väldigt nöjd över att hon följde med mig bort från vattnet efter kastet samt att hon var helt tyst vid passiviteten när den andra hunden jobbade.










 




Direkt när vi var färdiga åkte jag hem för nu väntade födelsedagsmiddag för Henke.

Kom hem redan 16:30 å då blev det en skogspromenad med alla hundarna. Neo och Humla hade varit hemma hela dan och bara gått två korta promenader då Henke varit och vintrat båten så de behövde komma ut och röja lite. Vinna uppskattar alltid lite skogsröj!

Till middag serverades idag:
Förrätt: Pilgrimsmusslor med parmainlindad sparris med västerbottenost

Varmrätt: Grillad (Nu spöregnade det så det blev stekt) oxfilé med stora pommes, gorgonzolafyllda baconinlindade champinjoner och grönpepparsås.

Drycken för kvällen var Hammerfalls rödvin.

Efterrätt: Äggtoddy a´la Mannerheim

1 kommentar:

HammerFall Crimson XII sa...

Vi tackar så hjärtligt för val av vin till maten!

Passar samtidigt på att (i efterhand) säga Grattis såklart!

Mvh
HammerFall Crimson XII

Facebook:
http://www.facebook.com/HammerFallCrimsonXII