tisdag, oktober 30, 2012

Projekt två

Sov oväntat hela natten utan minsta nervositet inför dagen...Steg upp klockan 05:30, duschade och käkade frukost och klockan 06:30 åkte vi upp till Sundsvall för FS Lasik operation av ögonen. Lasse var med eftersom jag ju inte skulle kunna köra hem efter behandlingen.

Kom upp klockan 08:00, vid 08:45 började behandlingen och strax efter klockan 9 var jag ute i vilorummet. Behandlingen kändes inte ett dugg obehaglig även om det var lite konstigt med mycket fina färger ;-) Det som jag var lite nervös för var känslas efteråt som många jämfört med att sitta i ett rum där man hackar lök. Blev dock positivt överraskad för det var inte så farligt. Så fort det började svida och rinna lite så fick jag smärstillande ögondroppar och det slutade på några sekunder. Någon ljuskänslighet kände jag heller inte av... Det jobbiga idag blev faktiskt att i fem timmar sitta med sluta ögon utan att somna. Lyckades inte till fullo, dåsade nog till vid nått tillfälle. När tiden gått och jag droppat i ögonen så klistade jag fast ögonskydden och somnade då en timma.

Vaknade när Gunilla ringde och frågade om jag skulle hänga med på en promenad och det kändes skönt att komma ut en stund. Ögonen känns ok. Klarar mig bra utan glasögon men har inte fullgod syn än. Framförallt är det synen på nära håll som är ganska dålig men jag hoppas det blir bättre med tiden. I morgon ska jag köra upp till Sundsvall på efterkontroll.

Kvällen blev av förklarliga skäl lugn...

Inga kommentarer: