tisdag, oktober 16, 2012

Nu är vi igång...

Började inge bra när vi kom hem från jobbet. Vinna som inte längre kommer åt skorna i hallen hade istället gett sig på matten. Tack och lov hade hon mest ätit sönder halkskyddet under mattan men även en bit av mattkanten var borta. När ska den hunden växa upp???

Annars så tog vi tag i ett måste som är lite tidspressat. Vi får snart hem 120 häggmispelplantor som ska planteras före vintern. Jag åkte först upp i skogen tillsammans med Gunilla och labbarna. Henke hade under tiden flyttat de båda blodhäggarna vi har nere mot kullen så nu är alla fem buskarna på linje mot grannens gård. Henke flyttade också de fyra bärbuskarna så att de också är i linje med blodshäggarna.

Jag satte igång att montera ner hundgården och tog bort den och skärmarna i det hörnet av gården. Nu är alla "hinder" undanröjda så i morgon ska vi börja gräva "diket" där häcken ska planteras när de plantorna kommer. Måste sätta igång och vara effektiva nu eftersom det faktiskt var snöblandat regn som föll i morsen under några minuter.

Förmodligen kommer vi att behöva flytta hundhuset och eventuellt också fälla eken men med lite bök så kommer vi nog att kunna plantera häcken så att vi kan flytta hundhuset först till våren.

Vid 19-tiden var vi så hungriga att vi gick in och käkade och sen monterade vi den nya maskroslampan som jag köpte på IKEA. Den hänger nu ovanför soffbordet men jag måste köpa till en kontakt också. Bytte också ut lampskärmen till lampan i köksfönstret så nu är allt jag köpte på IKEA på plats förutom soffan men den ska vi inte montera förrän rummet är renoverat vilket innebär målning av tak och väggar samt nytt golv. Det ska vi ta tag i när häcken är på plats för det är mycket mera tidspressat eftersom vintern är på väg...

1 kommentar:

Helgi sa...

Hej!!

Mycket ni har att göra! Du skriver bra och det skulle vara roligt om du ville skriva och lägga upp någon bild om renoveringen av rummet som du ska måla taket och väggarna på och lägga nytt golv på byggforumet Byggla som jag jobbar på.

Jag har en liten morot i fall du skulle vara intresserad.

Hör gärna av dig till mig på mejl, helgibyggla@gmail.com, så berättar jag mer!

Jag hoppas vi hörs,
Vänliga hälsningar
Helgi