måndag, april 15, 2013

Äntligen riktig träning

Idag var jag tillbaka på jobbet efter lång tid känns det som. En veckans fjällsemester och före det flyttbestyr, flyttledighet och förberedelser inför flytt. Känns som att jag inte varit riktigt närvarande på jobbet på mycket länge. Hur som helst så var jag fullt närvarande idag i alla fall.

Var som vanligt hem till hundarna på lunchen och gick en runda i skogen. Det smälter en helt del nu när det tack och lov är plussgrader dygnet runt. Hoppas nu bara att det håller i sig så det går riktigt riktigt fort att få bort snön.

Efter jobbet blev det hem en snabbis för att äta och hämta Humla och Vinna. Gick en snabbis efter vägen och idag fick vi möte på travande hästar * 4 och det var inte en kul upplevelse då Vinna blev helt galen och kastade och skällde mot dem. Hmmm så har vi nått att jobba med där tydligen. Jaja travar det förbi hästar varje dag så lär hon väl vänja sig. Vi får chans att träna helt enkelt.

Hur som helst så träffades jag och Anna och körde lite rallylydnad men det blev också vanlig lydnad och faktiskt lite tolling. Vinna klarade flera av fortsättningsmomenten utan problem. Tollingen gick också bra men lydnad, där har vi mycket att jobba på om vi avser att starta i det men det vet jag inte om vi ska ännu.

När Helena kom började vi träna apportering idag fick Vinna gå på direktmarkeringar och det gick riktigt bra. Stadig och riktigt riktigt duktig!!! Inte ett ljud heller på hela tiden, duktiga lilla Vinna!!!

Efter det så fick Humla komma ut och köra dubbelmarkeringar och ett linjetag. Hon skötte sig fint men nått litet ljud hörde jag allt. Var det ljud som det brukar i början av säsongen eller är det en fortsättning på höstsäsongen då det var mycket ljud???

Hur som helst så var det riktigt riktigt skojigt att idag träna på barmark och göra nått mera konstruktivt å det var sååå skoj. Äntligen! Det finns hopp för att det kommer en vår och sommarsäsong trots allt!!!

Har kommit på att jag ska ta en bild per dag av vår baksida för att se hur mycket det smälter nu. Här kommer första bilder:

2013-04-15 17.35.39

Inga kommentarer: