söndag, april 28, 2013

Halvdags träning och att det ska va så j-la gott!!!?

Idag var det meningen att vi skulle ha vägsyn i byn. Alla kallades till möte med vägvandring då man skulle notera allt som behövde göras efter vägen. Senare i vår är det städdag och då har man en att göra lista tills dess. Nu hade de strulat till sig då det i kallelsen som gick ut stod lördag den 28 april och lördag var ju den 27 så det blev lite fel. Fast jag ringde och tog reda på vilken dag som skulle gälla och det var söndag så hade de flesta gått redan på lördag. Ja ja, en skön promenad blev det ju i alla fall….

Efter det så åkte vi till Enånger där Henke stannade och hjälpte Lasse att röja och samla in sly medan jag åkte vidare till Njutånger för att träna hund. WT hade vi sagt men vi hade vilt så det blev nått mellanting mellan WT och jaktprovsträning.

Vinna fick gå på WT med skott och dummies liksom Annas Lizzie. Så här skötte hon sig:

Station 1: En betydligt mer avancerad övning än ett NKL WT. Skott och markering åt ett håll. Vände om och skicka på en dold dirigering för att sedan vända om och låta hunden ta in markeringen. Vi började med en kort transport vilket gick riktigt bra. Ställde upp för skott och kast och sen knallade Vinna för första gången i sitt liv men å andra sidan första gången hon fick en riktig markering med skott också ;-). Sprang efter henne men hon hann fram till dummiesen så den fick hon lämna å så gjorde vi om övningen. Nu satt hon  fint. Vi vände om och skickade på linjetaget och det gick mycket bra! Vände om och skickade på markeringen och den spikade hon men sen kom hon inte rakt in utan sprang mot kastaren så jag fick ropa på henne. Helt ok, det är orutin.

Station 2: En markering med skott: Gick bra men satte sig och kissade med dummiesen i mun på vägen in. I övrigt bra!

Station 3: En “target-övning” med skott och kast. Väntade lääänge med att skicka och inga tendenset till att vilja gå i förväg. Hämtade men tuggade några gånger. Skickade sedan på linjetaget och det gick bra!

Station 4: Närsök med två dummiesar. Det har vi inte tränat på länge så hon var lite frågande men löste uppgiften bra och höll sig i området.

Humla gick mera provlik övningar med start i par. Samma inledande övningar men med vilt, ingen target såklart på dirigeringen och sedan ett sök istället för närsök. Genomgående jättebra med undantag för lite gnäll, hrmmmmf!

Efter träningen skulle Vinna få testa att apportera kanin men då ska det ju ätas… Att det ska vara så j-la gott!!!? Jag undrar om jag någonsin kommer att få ordning på vilthanteringen…? Förvirrad Hur som helst så var det fokus på Vinna idag så inga bilder tagna på henne denna gång. Å ska man fokusera på det positiva så är det inga problem med skott, varken rädsla eller stress. Bra stadga även om hon knallade vid första skottet men hon kunde ju inte veta när hon aldrig varit med om det. Förvånansvärt bra fotgående, bra markeringsförmåga, raka linjer vid skick så vi minns väl den delen å så tränar vi på det andra helt enkelt Blinkar

Här kommer lite bilder från träningen som pågick från 14 till 17:30. Skoj skoj skoj!!!

DSC_5076DSC_5081DSC_5083DSC_5095DSC_5100DSC_5104DSC_5105DSC_5113DSC_5116DSC_5118DSC_5120DSC_5121DSC_5122DSC_5125DSC_5126DSC_5130DSC_5133DSC_5140DSC_5145DSC_5148DSC_5155

På vägen hem, bara 300m från huset så såg vi en älg nere vid sjön. Inte så ofta man stöter på dem nu för tiden tycker jag…

DSC_5160

När vi kom hem gjorde vi fläskfilé, kantarellsås och hasselbackspotatis och sedan började vi rita och planera köket vilket tog det mesta av kvällen. Såg även mästarnas mästare men annars hann vi inget mera.

Inga kommentarer: