onsdag, april 24, 2013

Lydnadsträning i regn

Idag efter jobbet stack jag med Humla och Vinna till klubben för att köra lite lydnad/rallylydnad. Måste ju jobba med Vinnas fotgående så det var det vi skulle fokusera på idag.

Humla fick ligga lös hela tiden som jag inte körde henne och nu känner jag att jag kan lita på henne igen. Även Vinna fick ligga lite lös men jag kommer till det…

Började träningen med Vinna och fokus var som sagt fotgående. Att hitta rätt position när hon kommer in samt att behålla fokus de första stegen. Gick riktigt bra. Varierade belöning med godis och boll…

Körde sedan lite läggande under gång och började också forma ställandes men då framifrån så jag skiljde helt på ställande och läggandeträningen.

Körde lydnadsbanan en sväng och det gick ok även om foten inte var den bästa men jag körde heller inte fotträning när jag gick banan.

När jag gick banvandringen före så fick Vinna lilla lös. Låg ca 1 minut sen kom hon. Gick tillbaka och la henne och nu låg hon lite längre men sen satte hon sig. Gick tillbaka och la henne igen och nu låg hon hela min banvandring men reste sig när jag gick tillbaka. Så jag körde lite återgångar och snart tror jag hon fattade det också.

Med Humla körde jag bana och fotgående och då var fokus att inte dutta i min hand och det räckte med en tillsägelse sedan gjorde hon inte om det. Kommer nog att gå lätt att få bort det beteendet tror jag.

Humla fick också köra några fjärrskiften, en inkallning med ställande/läggande men annars körde vi mest fotgående.

Vinna fick en runda till då jag köra utgångsposition efter att jag kastat boll. Har ju olika kommandon för fotposition och “här-position” i jakten även om de i praktiken är i stort sett de samma. “Fotgåendet” skiljer sig däremot rätt mycket från varan… Hur som helst så gick den biten också bra.

Avslutade träningen med en platsliggning med både Vinna och Humla och båda låg så fint och Vinna klarade även min återgång. Duktiga flickor!!!

Här kommer förresten dagens bild

2013-04-24 07.00.33

Undra förresten vad förra husägarna har hållit på med. Hittade totalt 8 innebandybollar, en tennisboll och en fotboll ute på baksidan…?

Inga kommentarer: