tisdag, april 16, 2013

Bra kurs i Gävle och faktiskt lite hundträning på kvällen

Idag åkte jag till Gävle för kurs i tillsyn av hygien- och kosmetiska produkter samt tatueringsfärger som hölls av Läkemedelsverket. Vilket duktigt föreläsare och sååå jordnära. Ibland kan personer från höga “verk” hamna så långt ifrån verkligenheten på nått sätt men inte denna man! Mycket bra och intressant dag!!!

När jag kom hem klockan 18 gick jag en tur med alla hundarna. Börjar bli riktigt svårt att gå i skogen nu då det fortfarande är för mycket snö och den dessutom inte bär en längre. Sjönk ner över en halvmeter på vissa ställen. Såg däremot två ugglor ikväll, skoj med lite närkontakt med fågellivet!!!

Efter promenaden blev det middag och sedan fixade jag så att Henke monterade upp stöveltorken och handdammsugaren genom att friställa lite väggytor inne i förrådet. Under tiden gick jag ut först med Vinna och körde ett sök med tre dummysar. Tror att det blev en bra första mer seriös sökövning. Testade ett nytt grepp än jag gjort tidigare eftersom hon sprang och bytte när jag testade sist. Nu gick jag ut och satte Vinna mitt i söket. Kastade sedan en dummy långt bakom henne till höger och en långt bakom henne till vänster. Kastade sedan en framför henne, dvs i den riktning som jag sedan gick ut ur söket åt.

Utgångsläget var altå att jag stod ute vid vägen, hade Vinna sittande med ansiktet mot mig ca 30 meter framför mig. Mellan henne och mig låg en dummy i ris.Bakom henne, ca 20-30 meter fanns två dummysar, en till höger och en till vänster. Sa sedan sök! Eftersom hon sett den sist utlagda dummysen var det den hon sprang och letade först. Hittade den och sprang rakt in till mig med den. Fin avlämning och sedan in i utgångsposition. Nytt skick och hon sprang ut på djupet och sökte den som jag la ut först, till vänster. Kom in med den rakt till mig. Sista skicket då hade hon inte riktigt klart för sig vad hon skulle göra. Ungdomlig orutin ledde henne tillbaka till de två första platserna. Strosade runt lite, tittade på mig men fick ingen respons men sen satte hon av ut på djupet och då var det som att hon kom på att det hade ju faktiskt hänt nått till höger också. Hittade och kom rakt in till mig med den. KANON!!!!

Nöjd gick jag hem och bytte hund men först la jag ut ett sök med 4 dummysar. De fick Humla ta in och det gjorde hon i ett huj, glatt, snabbt och som vanligt med fina avlämningar såklart. Skoj!!!

Hundarna trötta och nöjda och så även ja så jag gjorde en beställning av lite sänggrejer på Ellos bara av farten. Gavelöverdrag, sängkappa, överkast och kuddar samt köksgardiner. Skoj med lite nytt…

Här kommer dagens snösmältningsbild: Kolla grillen så ser ni vad mycket som hänt bara sedan igår.

2013-04-16 18.01.33

Inga kommentarer: