tisdag, juni 04, 2013

Cykeltur och lite lugn träning

Hundarna fick sitta i bilen hela dagen idag. Vinna är ju beordrad burvila å Henke kunde inte åka hem på lunch så då fick alla vara med i bilen. Helena hjälpte mig dessutom att rasta hundarna mitt i stan så då slapp jag åka hem helt och hållet.

Efter jobbet så tog Henke Vinna och Neo på en kort promenad. Det har ju gått en vecka sedan bettet å då skulle vi ju få börja med korta koppelpromenader. Humla fick hänga med mig på en cykeltur. Perfekt att cykla genom byn, blev i och för sig bara 5 km men så var det ju första cykelturen för i år också. Humla sprang på bra och verkade förvånansvärt oberörd av motionen.

På kvällen skjutsade jag ner Henke på stan och sedan åkte jag hem och käkade middag innan jag tränade lite med Vinna. Ingångar till fotposition. Att det ska vara så svårt? Sätter sig fortfarande snett bakom mig. Nu kär vi mot vägg med extern belöning och utan komandon.

Körde också några steg fotgående med externbelöning och avslutade med lite träapportering. Kuul tyckte Vinna!

Humla fick köra lite fjärrdirigering men bara första kommandot från utgångspositionen. Körde också lite apportering med henne bara för att lägga in ett moment innan fjärren så att belöningen skulle dröja ett tag. Funkade fint. Tror att vi ska träna mycket sånt för hon brukar ju ha så svårt med första skiftet på tävling.

Vid 22-tiden hämtade jag Henke sedan blev det dagboksuppdatering innan det var dags att krypa till kojs.

Inga kommentarer: