lördag, juni 15, 2013

En aktiv helg med alldeles för lite hundträning

Vaknade alldeles för tidigt på morgonen och Henke steg till och med upp för han hade legat vaken länge. Han steg upp 06:30 men jag tvingade mig kvar i sängen och lyckades efter mycket om och men somna om så att jag låg till 9 faktiskt! Sen blev det frukost och lite koll på Freestyle SM.

Blev en promenad med hundarna innan vi åkte iväg och spelade trav och köpte stolp. Planen har varit att hägna in baksidan med fårstängsel men sånt tar tid så vi har hela tiden skjutit på det. Idag kände jag att det var dags! I gårkväll när jag släppte ut hundarna så var plötsligt Neo borta. Jag vet att han inte är långt borta men det hjälper ju inte när jag inte ser honom och han inte hör mig. När man vaknat i soffan och släpper ut dem klockan 00:30 är man måttligt glad när en helt plötsligt är borta.

Sååå när vi kom hem tände Henke kaminen i poolen och jag började slå ner stolp å sen hjälptes vi åt att spika stängsel tills vi fullkomligt och bokstavligen höll på att bli uppätna.

2013-06-15 15.35.05

Jag gick en sväng med hundarna medan Henke eldade vidare. Tog sedan med Humla och Vinna för att lägga ut ett tennisbollssök. Humlas första för året och Vinnas första någonsin. La ut 13 bollar i ett normalstort öppenklassök. Vinna och Humla fick sitta lösa och se på medan jag la ut söket. Vinna fick sedan börja. Sprang glatt ut och hittade en boll men sökte vidare med den i munnen. Ropade och då kom hon med den till mig så då fick hon gå igen. Denna gång vände hon upp när hon hittat en boll, jag berömde och då ökade hon farten in med den till mig. Då fick hon ta ytterligare en boll och nu fattade hon vad det gick ut på så hon kom in direkt.

Humla fick sedan hämta in tre bollar hon med. Snabbt, enkelt och glatt vad jag kunde se..

Vinna fick skulle sedan få hämta in två men hon var så duktig att hon fick hämta in tre stycken till. Humla avslutade sedan med att hämta in de fyra sista. Som vanligt slutade vår skogstur med att vi höll på att bli uppätna…

2013-06-15 16.32.44

Vi var trötta, hundarna var ja nöjda i alla fall och vädret var helt underbart. Satt ute på altan en stund innan vi fixade med middag. Den intogs såklart på altan och tror eller ej men inge mygg, tjoho!!!

2013-06-15 18.22.17 2013-06-15 18.23.00

Efter middagen då “baljan” kommit upp över 37 grader gjorde vi vårt premiärdopp. Såklart började det regna men det spelar ju ingen roll när man krupit ner i ett varmt och skönt bad!

2013-06-15 19.37.06

Inga kommentarer: