fredag, juni 07, 2013

Klämdag

Sovmorgon även idag, härligt!!! Efter en lung och skön start på dagen kom de som sålde huset och tittade förbi. De skulle visa hur man kopplade in sommarvattnet till lusthuset och sedan fick vi hjälp med en automatfläkt i vardagsrummet som startar när det blir varmt i vardagsrummet och blåser luften till andra delen av huset. Väldigt praktiskt på vintern när man eldar men nu på sommaren gick den hela tiden vilket kändes helt meningslös. Det visade sig att det fanns en termostat till den på vinden så nu slipper vi det ljudet….

När de hade åkt tog jag med tre fåglar och gick ut i skogen med Vinna. Tänkte att ett sök skulle vara bra för Vinnas vilthantering. Markering blir för mycket retning och dirigering så har hon lite väl mycket fart. La ut en kråka, en trut och en and på ett sök. Vilten låg i en solfjäder så min tanke var att börja skicka mot kråkan. Om den kom in som den skulle så skulle jag skicka mot truten och kom den in fint som skulle jag belöna det med ytterligare ett skick i riktning mot anden. Planen funkade inledningsvis väldigt bra! Kråkan kom in fint (låg under en risbuske) så jag skickade i annan riktning å då kom truten in fint (hon har inte träffat på trut sedan hon var några månader, den låg i ett dike under ett träd). Skickade avslutningsvis i riktning mot anden och den hittade hon rätt snabbt (låg i en risbuske). Hon blev stående och jag avvaktade men insåg sedan att nu var det vara och färde…. Mycket riktigt, anden mådde inget vidare och köttet var framme. Nu fick hon höra att så gör man INTE!!! La ner anden med köttsidan neråt och lät henne sedan ta den och leverera den till mig och då gick det bra. Hmmm änder är väldigt goda!!!!

DSC_5393DSC_5396DSC_5399DSC_5406DSC_5415DSC_5418DSC_5421DSC_5423DSC_5424DSC_5455DSC_5464DSC_5470

Humla fick sedan ta in de tre fåglarna på ett sök innan vi åkte ner på stan för att köpa lite frön till trädgårdslandet. När vi kom hem blev det plantering av trädgårdslandet och Henke rengjorde träkaret och började fylla det.

Vilken effektiv dag det blev!

Mycket härligt väder gjorde att vi åt kallskuret till middag och sedan kom Micke och Eva-Lotta över och såg fotboll. Eller det var väl egentligen mest Henke och Micke som såg fotboll. Jag och Eva-Lotta störde…  Blinkar 

De cyklade hemåt vid midnatt och då satt vi uppe ytterligare nån timme men det skulle jag inte gjort för såklart somnade jag i soffan och vaknade först vid 2–tiden då det blev förflyttning till sovrummet.

Inga kommentarer: