onsdag, augusti 28, 2013

Pippi i kamin

Jobbade på som vanligt idag med undantag för eftermiddagen efter fikat då vi åkte och handlade inför kommande aktivitet. Blev verkligen en rejäl handling!!!

En kul grej som inträffade under lunchen var när jag var hemma och satt och åt. Hörde helt plötsligt ett knäpp från kaminen och vad ser jag. En talgoxe som sitter bakom glaset… Humla tittar på fågeln på en decimeters avstånd och fågeln tittade på henne. Kunde inte låta bli att ta en bild…

2013-08-28 13.19.37

2013-08-28 13.19.05

När detta var gjort så ställde jag in hundarna. Drog för gardiner för fönsterna och öppnade altandörren. Skulle sedan öppna luckan och ta fast fågeln men den hann ta sig förbi och ut i vardagsrummet. Å var gör den? Sätter sig uppe på gardinstången ovanför altandörren. Mha av tidning fick jag talgoxen att flyga neråt och då hittade den ut. Tack och lov för den hade blivit lite skitig av askan i kaminen så jag ville inte ha den flygande inne i vardagsrummet.

Eftersom jag blev sen från jobbet så hade Henke hunnit gå med hundarna. Jag rensade istället kantarellerna som jag plockat idag och i helgen och sedan gjorde vi mat.

Direkt efter middagen gick vi ut och lastade på ris på släpet som vi ska tömma på tippen. Kommer att bli några vändor…

Inga kommentarer: