lördag, november 09, 2013

Äntligen och bra blev det!!!

Idag vaknade vi utvilade redan vid 8. Satte mig direkt och monterade i hos de sex ljuslyktorna som nu skulle kopplas in och skruvas fast. Det tog säkert en och en halv timma att ansluta elsladdarna och montera de 36 fönsterglasen men när detta var gjort blev det frukost och sedan en liten skogspromenad med hundarna.

Lastade sedan bilen full med kartong, glas, plast och metall och åkte ner till återvinningsstationen. Blev ett helt last men nu finns en ledig plats för bilen i garaget.

Åkte också en sväng förbi Ahléns för att se om tyget som är på våra 4 “gamla” stolarna. Tyvärr men inte ett dugg oväntat så fanns inte tyget längre. Ska googla lite men hittar jag inte tyget så får jag helt enkelt klä om att alla åtta stolarna.

Nr jag kom hem blev det lunch och sedan kom Helena med Etta och Aya för lite hundträning. Tog med båda tjejerna medans Aya och Neo fick vara hemma på gården med Henke som var ute och monterade lyktstolparna. Vinna var väldigt ljudlig nu när Helena och Etta var med. Hon brukar annars inte sitta och låta. Nu låter hon ju när jag går ut och lägger ett sök så det är inte direkt förväntansgnäll utan snarare separationsgnäll. Arbetsmässigt var hon riktigt duktig både på det stora söket och på markeringarna.

Humla fick bara köra sök men det gjorde hon riktigt bra tycker jag.

När Helena hade åkt så fikade vi lite innan det var dags att börja göra sig i ordning för att åka till Ida och Gösta på middag. Ida kom och hämtade oss klockan 18 sedan var det Gösta som hade fixat middag.

Förrätt: Varm smördegsbakelse med rosmarin

Varmrätt: Kalventrecote med potatisrösti och rödvinssås

Efterrätt: Knäckig äppelpaj med amarettogrädde

Mycket gott!!!

Grabbarna bastade sedan en stund innan vi såg Så mycket bättre som spelats in eftersom vi satt och åt när programmet sändes.

Runt midnatt beställde vi en taxi och åkte hem å då blev det hopp i säng tämligen omedelbart… Det lyste så fint på baksidan från lyktorna som nu ät monterade och inkopplade. Blev riktigt riktigt bra!

Inga kommentarer: