söndag, november 17, 2013

Hundträningsdag

Vaknade vid 08:30 idag också men kände mig såååå seg. Satte mig i alla fall och målade gulddetaljerna på stolarna så nu är stolarna färdiga. Måste bara hitta nått nytt tyg och klä om alla åtta stolarna nu men det får bli när det blir…

Slappade sedan framför tvn tills klockan var 12 och vi fått i oss frukost. Då tog Henke med hundarna på en kort morgonpromenad medan jag gick ut tre bruksspår. Vinna fick ett 300m spår med tre pinnar, Humlas spår blev ca 500m med fem pinnar och Neos blev ca 700m med två godisstationer och en tennisboll på slutet.

Vinna fick börja med sitt spår och det klarade hon galant. Gjorde dock misstaget att lägga godis under pinnarna å det var nog ingen bra idé för hon käkade godisen men ville sedan fortsätta så nästa gång blir det godis från mig när pinnarna “kommer in” istället.

Humla spårade också väldigt bra men samma problem med hennes apporter.

Neos spårt var längst och han var också hur duktig som helst. Han genade liiite i sista vinkeln annars var han mitt i spårkärnan hela tiden. Hans glädje över att spåra gick inte att ta miste på. Rött hjärta

När alla fått sina spår la jag ut ett viltsök. Började med Humla som svepte in det i ett nafs.

DSC_0104DSC_0107DSC_0108DSC_0112DSC_0115DSC_0121DSC_0126

La sedan ut söket igen innan jag gick och hämtade Vinna. Även hon jobbade suveränt, fint sökmönster, snabba upptag och perfekta avlämningar oavsett viltslag. Hade lagt ut tre änder, en kråka och en kanin.

DSC_0128

Behöver jag säga att det gick fort eller…?

DSC_0130

DSC_0133 DSC_0134DSC_0136DSC_0137DSC_0143DSC_0145DSC_0150DSC_0153

Å helt plötsligt kom Dumbo springande…. Blinkar

DSC_0155DSC_0157

Fick dock ett bakslag idag då lockelsen vid sista viltet, en and blev för stor och ätaren i Vinna vaknade till liv igen.

DSC_0160

Kan vara så att anden var för ofräsch då de använts några gånger nu. Vill såklart inte ha bakslag men jag visste ju att det skulle komma. Det positiva i historien var att jag lyckades hålla mig lugn. Gick fram emot Vinna men hon tog med anden och packade, jag bara gick efter och fick då tag i henne. Hon släppte anden så jag tog den och gick sedan och hämtade en annan and. La ut den och skickade Vinna på den… Lugnt och fint upptag. La ut ytterligare en and som en dirigering och även den kom in fint. Vi jobbar vidare…

Nu var hundarna nöjda lagom tills Fredrik kom på besök å då blev det fika. Henke och Fredrik satt och snackade skotrar och annat så efter en timmes vila bytte jag om och tog med tjejerna på en joggingrunda 3,8km. Idag har verkligen både jag och hundarna fått en ordentlig träningsdos. ill middag blev det därför en välförtjänt pizza.

Kvällen spenderades med Solsidan, Allt för Sverige mm

Inga kommentarer: