lördag, januari 04, 2014

Jaaa hundträning!

Vaknade vid 7-tiden och gick upp och tog en huvudvärkstablett och släppte ut Vinna som ville ut. Medan min tablett löstes upp hann hon ut och göra sina behov på gården å sen gick vi bägge två och la oss igen. Somnade om och sov till hör och häpnad 10:30!!! Såg då att jag fått ett SMS från Anna om att hon hade tid över idag… Tjoho då kan vi ju träna men då var det snabba ryck! Anna tog sig hit medan jag åt frukost och klädde på mig  så vi var ute i skogen 11:45.

Anna gick ut ett kort spår till Vinna innan vi gick ut till träningsplatsen.

Dagens fokus var dirigering och markering. Tre områden la vi ut. Ett i lätt terräng, ett ute på ett hygge och ett område på andra sidan en trädfälla.

Lizzie, Vinna och Humla fick alla gå till alla områden. Det ironiska var att den enklaste dirigeringen visade sig vara den svåraste och den vi trodde skulle bli svårast var den som var enklast. Ja ibland blir det inte som man tänkt sig.

Vinna var lugn och tyst och gjorde mycket av jobbet riktigt bra. Den första dubbelmarkeringen blev för svår och lika så den första dirigeringen men i övrigt var hon jätteduktig. Lite taggad vid skick dock…

Humla var ok. Drog sig till höger vid dirigeringarna, pep lite såklart men markerade bra och lyssnade väldigt fint på mina tecken.

Kul med riktig träning ute i skogen på barmark i januari men nu verkar det som att vintern kommer till veckan både när det gäller kyla och snö.

Träningen avslutades med att Vinna fick gå spåret som Anna la. Mer tveksam nu när det inte var jag som hade gått ut spåret men plockade pinnarna fint även denna gång.

Inga kommentarer: