lördag, januari 11, 2014

Slottet Schönbrunn

Idag bestämde vi oss för att vara lite mera kulturella och köpte därför tunnelbanebiljetter och åkte ut till Schönbrunn. Där gick vi först en guidad tur inne i slottet och sedan promenerade vi i parken runt omkring i några timmar. Vi har verkligen haft en enorm tur med vädret. Soligt och runt åtta grader var det idag.

DSC_0568DSC_0570DSC_0577DSC_0580DSC_0582DSC_0585DSC_0592DSC_0594DSC_0597DSC_0602DSC_0605b DSC_0607

När vi kom tillbaka till stan vid 15-tiden hade vi tänkt fika på Sacher men där var det fullt så vi hamnade på en restaurang i en gränd och den var verkligen urkass. Först glömde de vår beställning så efter 40 minuter påminde vi dem. Vi beställde då in ytterligare varsitt glas att dricka eftersom vi hunnit dricka upp det första. Maten kom in men ingen dryck så vi tackade för oss, betalade och det blev inte dricks vid detta besök.

Av nån anledning hade vi blivit lite frusna så vi letade efter skumbad men vi fick leta länge innan vi till sist hittade en flaska. Gick tillbaka till hotellet och tappade upp ett rejält skumbad. Skönt både mot frossan men också för mina fötter som värkte väldigt mycket av allt promenerande.

Vi gick ut för att äta middag vid 19:30. Hittade ingen restaurang som föll oss i smak så vi var tråkiga och gick tillbaka till vår favorit. Tyvärr var det fullt så vi hamnade till sist på en restaurang som vi hörde att en pubägare tipsade ett annat par om. Maten här var OK men ingen sensation. Bra service så vi blev sittande en stund innan vi fick vidare.

Idag gick vi tillbaka till de fina kvarteren där vi bodde. Hamnade först på den “smaklöst” inredda men väldigt trevliga restaurangen där vi stannade till första dagen.

DSC_0615

Efter det så hamnade vi på en bar där vi tog en kopp kaffe och sedan avslutade vi restaurangen på ytterligare en italiensk restaurang som inte hade några matgäster men som låg bra till och som var lugn och rökfri. Apropå rökfri så var faktiskt de flesta restauranger det eller hade en rökfri avdelning i alla fall.

DSC_0608 DSC_0611

Stephansdomen igen… Å så ett litet hus som byggts till på ena sidan….

Blev en ovanligt sen kväll idag. Tillbaka på hotellet igen efter 01-tiden.

Inga kommentarer: