torsdag, januari 09, 2014

Mot okänt resmål!!!

Uppstigning och avresa till tågstationen för avresa mot det okända…. Fortfarande inga ledtrådar och väldigt spännande… Men att första anhalten skulle bli Arlanda det visste jag ju i alla fall och dit hamnade vi också.

2014-01-09 06.29.33

Promenad till incheckningen och då fick jag ju veta att landet i alla fall var Österrike och resmålet avslöjades först nu eftersom det stod Wien på biljetten. Vilket underbart resmål! Jag som hela tiden trodde att vi skulle åka till Prag eller Budapest men Wien kändes helt rätt!!!

2014-01-09 08.42.22

Vi började med ett semesterförmiddagsfika bestående av en rostbiffssmörgås med ett glas vitt vin.

Flyget kom iväg lite sent men de flög in i lite tid så vi landade i ett mycket dimmigt Wien klockan 12:30 och tog då en lunch på flygplatsen eftersom det var 30 minuters väntetid på snabbtåget in till stan.

Tåget (caten) anländer till Wien Mitte å därifrån tog vi en promenad till Stephansplatsen och Graben där vårt hotell - Graben Hotel låg. Eftersom det är väldigt lite biltrafik i centrala Wien så går det väldigt bra att promenera. De få vägar dör biltrafik är tillåten de är enkelriktade så det är en riktigt bra stad att promenera i.

DSC_0475 DSC_0476

Eter att ha checkat in så gick vi en promenad för att lokalisera oss lite i omgivningen. VI hamnade då inne i Stephansdomen vilket är en helt fantastiskt mäktig byggnad. Vi var dock inte upp i tornet eftersom det fortfarande var så pass dimmigt.

DSC_0486 DSC_0490

Tänkte ta en Irish Coffe på nån bar efter det men det visade sig att nått sånt finns inte i Wien.

DSC_0477DSC_0478DSC_0480DSC_0482 DSC_0483

Lokaliserade sedan en matvarubutik vilket inte gick att finna i de fashionabla kvarteren som vi bodde i. Där inhandlade vi lite öl, vin och snacks att ha på rummet. Vi var också och hämtade ut biljetter till morgondagens besök på Spanska ridskolan. Den visade sig ligga bara knappt fem minuters promenad från hotellet. Vilket fantastiskt läge vi bodde på!!!

DSC_0488DSC_0491 DSC_0496

Fantastisk skyltning (julbelysning) så fler bilder på det kommer…

DSC_0501

Ytterst annorlunda tårta! En kvinna i full skala som en människa.

DSC_0503

Spanska ridskolan visade sig ligga bara några 100m från hotellet.

Eftersom vi hade sovit lite, stigit upp tidigt och varit igång länge så gjorde vi det enkelt för oss och åt på restaurangen som låg alldeles intill hotellet. En Italiens restaurang “Trattoria Santo Stefano” där vi intog en pizza med lufttorkad skinka och ruccola.

Vi såg när vi satt och åt på restaurangen att det låg en lokal mitt över gatan som det kom och gick folk ifrån hela tiden. Vi gjorde därför slag i sak och gick över dit efteråt. När vi kom in kände vi oss dock helt fel då vi upplevde att cafét var ytterst kulturellt. Det hette “Hawelka” och var tydligen ett ställe för antikhandlare, författare och konstnärer. Istället gick vi till grannbaren som var en riktigt enkel bar.

Vi gjorde tidig kväll och var nog isäng vid 23-tiden

Inga kommentarer: