måndag, januari 06, 2014

Träning i Totohallen

Sovmorgon men sedan ett rejält ryck för att städa bort allt julpynt. Nu är det ett nytt å jag är redan less på tomtar och julbonader så idag åker det bort även om jag tycker om alla smålampor som ger härligt ljus nu när det är så mörkt. Jaja… lika bra att ta bort allt så man kan bära ut gran- och julkartongerna. Gott Nytt år på er förresten!

2014-01-05 21.36.57

Efter en promenad med hundarna genom byn så gick Henke upp på taket för att justera tv-antennen och jag stannade nere för att kontrollera bilder.. Nu funkar det bättre även om det inte är helt perfekt…

När detta var gjort begav jag mig till Totohallen för att träna lydnad med Humla och Vinna. Eftersom de löper båda två så måste de ha tikskydd. Trodde att det var därför Humla rörde sig så konstigt och inte ville sitta. Jaja körde andra moment i stället och det var kul att se vad bra hon kom ihåg framförgåendet men när det kom till rutan hade hon helt glömt vad det var frågan om.

Vinna bryr sig inte om tikskydd och hon gjorde en bra träning med undantag från att jag inte får till fotgåendet och jag tycker att det momentet är så tråkigt när man måste peta i detaljer…

Hoppet gick fint, läggande och ställande samt inkallningen gick riktigt fint.Testade också budföring men vi måste få till att hon sitter kvar hon figuranten när denna ska klappa henne.

När jag hade kommit hem och satt i soffan så ser jag att Humla slickar sig väldigt i baken å ser då att hon har en pingisbollstol blodsröd knöl vid svansroten. Nääää inflammerade och proppfulla analsäckar och en jätteöm Humla sin inte tillät mig att röra utan att skrika. Klarar helt enkelt inte av att tömma analsäckarna då! Konsulterade med min räddare i nöden Ingela som tipsar om att duscha hennes sår i ljummet vatten och försöka klämma. Funkar inte det så kunde jag komma in i morgon. Inget akut att åka in på storhelg. Ena “bölden” sprack senare på kvällen så lite fick jag ut men ganska direkt kom det blod och Humla hade ont så jag bestämde mig för att överlåta det jobbet till veterinären istället.

Sagt och gjort men det blev en väldigt orolig natt. Jag hade migrän och det ville inte släppa förrän vid 01-tiden och då hade jag legat sedan 22 så jag var pigg. Kunde in somna och Humla började slicka sig i rumpan mellan varven och sent på natten lät det som att hon skulle kräkas. Vid två tillfällen med 40 minuters mellanrum hände detta men sen, vid 3-tiden så somnade jag.

Vaknade till vid 4-tiden för då ville Vinna ut. Hon rastade sig nog inte innan vi gick och la oss eftersom hon var fullt upptagen med att hålla koll på Humla. Jaha… upp och släppa ut henne på gården och sen tog det nästan en halvtimma innan jag lyckades somna om igen. Behöver jag säga att jag var fruktansvärt trött när jag vaknade av mig själv klockan 06:40. Henke hade slagit av väckarklockan och försovit sig med en timma. Jaha… det var ju en bra början på dagen…

Inga kommentarer: