torsdag, april 17, 2014

Inte riktigt som man tänkt sig….

Tog en halvdag idag och nu känns det som att jag är på banan igen när det gäller jobbet. Blev dock lite annat jobb i slutet av dagen idag då jag och Per tog på oss att fixa lite påsklunch.

Slutade klockan 13:30 och gick på systemet innan jag åkte hem. Tänkte att jag skulle ta en promenad med hundarna och sedan testa lite kråkapportering med skott och kast för att se vilthanteringen under lite mera stress. Nu blev det inte riktigt som jag tänkt mig… På promenaden fick Neo ett litet godsissök vilket han uppskattade. Gick sedan vidare och skulle ta lite påskris men se då behagade Vinna att avvika och försvann i det riktigt snåriga området. Letade och ropade men hittade ingen Vinna. Knöt upp Neo och tog Humla som hjälp med att spåra Vinna. Gick väl ca 1km men hittade ingen Vinna.  På vägen tillbaka till Neo stötte vi upp en lappuggla som satte sig och spanade på oss.

Gick hem med Neo och tog sedan en ny runda. Kom tillbaka till Lappugglan som fortfarande satt kvar och stirrade på mig och Humla. Efter säkert 20 minuters egentid dyker Vinna upp. Skitig som få och med en hemlighet som jag knappas kommer att få svar på. Var har hon varit?

2014-04-17 15.12.35

Nån apportering blev det inte för nu var det hög tid för mig att gå in och städa. Dammtorkning stod på schemat idag…

Henke handlade på hemvägen och började sedan fylla badtunnan som vi beräknar att använda på lördagkväll…

Vid 17-tiden åkte jag till klubben och tränade lite bruks. Vinna var riktigt duktig på fotgående, inkallning, läggande och hopp där vi fokucerade på att hoppa och springa ut längre efter hindret. Nu måste jag få till att hon ska sitta på mitt kommando också…

Jobbade på med budföringen som blev mycket bättre men vi måste få Vinna att fatta att hon ska sitta kvar och bli klappad innan hon får gå också.

Platsliggning körde vi också och det gick OK. Kröp tydligen till en kortis vilket hon aldrig gjort tidigare men jag var ofokucerad och dessutom var det agillityträning alldeles intill vilket var en större störning än vi någonsin haft.

Humla fick komma ut och köra lite bruks också. Fick platsliggning med skott för första gången. Halvsatte sig på första skottat och blev väldigt stressad av skotten och skakade när jag gick fram och belönade att hon låg på det andra och tredje skotten. Borde nog testa några platsliggningar till innan tävling bara för att hon ska förstå vad det är som förväntas av henne.

När jag kom hem grillade vi och tvättade lite. I morgon väntar dammsugning, golvtorkning och lite matlagning.

Inga kommentarer: