måndag, april 28, 2014

Kortveckan inledd med hundträning

Båten fick en service idag så Henke åkte hem på lunch så då kunde jag ta lite kortare lunch. Jobbmässigt blev det en del vattenprover, nån cistern, nån årsrapport och dessutom sammanfattning av månadens arbete.

Efter jobbet jag målarfog på vägen hem där det blev middag direkt. Gick med hundarna medans maten var i ugnen och direkt efter maten åkte jag till brukshundklubben för genrep med Vinna inför Hälsingeklövern. Hade lagt ner framförgåendeträningen men tack vare Lillemors pepp så tror jag banne mig att jag ska försöka lära in det momentet i alla fall för vi står verkligen inte på noll… Budföringen funkar fint så när som klappningen från figuranten så det måste vi träna på. Körde också en platsliggning i 4 minuter och det funkade fint.

Lillemor var också snäll och la ett spår, denna gång med sterila pinnar å då blev det problem, missade två av tre pinnar. Hmmm…..

Så vad ska vi focusera på nu då? Jo

1. Sitt på hoppet. Kommandot sitt är inte befäst pinsamt nog…
2. framförgåendet
3. Fysiska kontakten vid budföringen. Hon måste ju sitta när de klappar….
4. Fotgående behöver alltid tränas.
5. Spår med sterila pinnar.

När Lillemor och Fanny åkt så fick Humla komma ut. Stressad nått fruktanskvärt. Hon har det jobbigt! Hur som helst fokucerade vi på framförgående vilket hon inte alls kan längre. Fotgående, läggande under gång och inkallning funkade fint liksom apporteringen. Hoppet kan hon men stressar ju så väldigt. Vi kom en bit på vägen när det gäller framförgåendet och jag avslutade med fjärrdirigering vilket fungerade riktigt riktigt bra!

Hade tänkt måla dörr- och fönsterkarmarna när jag kom hem men vi var rädd att fogarna inte torkat ännu så jag avvaktar tills i morgon.

Inga kommentarer: