onsdag, april 02, 2014

Men oj så snabbt det kan ändra sig….

Har ju haft hur mycket energi som helst de senaste dagarna men oj vad fort det kan ändra sig. Idag har jag känt mig sååå trött!!! Lite småärenden på förmiddagen och diverse telefonsamtal.

Ett besök i samband med provtagning av nerlagt tipp mitt i stan. Lades ner nån gång på 30–40-talet men nu ska där byggas så då ska hela området saneras. Fascinerande att se jordmassorna som vid första anblicken bara ser ut som jord, förvisso alldeles svart på vissa ställen men ändå. Helt plötsligt dyker det upp äggskal, keramik kanna, ventilationstrumma och pressat tidningspapper från 40-talt som är fullt läsbart. Misstanken finns också om att det förekommit deponering från en kemtvätt vilket kan ge betydligt mindre roliga fynd.

Hem på lunch och sedan inläsning, förberedelse inför morgondagens möte och radonmätningar mm. På vägen hem stannade vi och gjorde lite inköp på systembolaget inför kommande fjällsemester, bokade trädgårdsmöbler i konstrotting så nu är nästan hela min skatteåterbäring förbrukad innan den ens har kommit.

När vi kom hem gick vi och städade vägen på spritflaskor och ölburkar och sedan gick jag med tjejerna runt Nordenholm och en liten skogssväng. Idag var det således koppelpromenad som gällde. Det är behövligt det också mellan varven… Blinkar

När vi kom tillbaka till gården kom jag ju ihåg att jag tinat en and. Hmm skulle jag våra? Började med att lägga anden inne i hundgården och gick lite fotgående med Vinna. Tänkte att hon hon får för sig att börja käka på anden kan hon i alla fall inte smita ifrån mig i hundgården. Skickade från andra sidan av gräsmattan och följde sakta efter henne när hon sprang in i hundgården. Min oroa var onödig! Snabbt gripande, fint grepp och direkt in till mig!

Nu gick vi ut i skogen. La anden uppe på en tuva och promenerade sedan med Vinna bort ca 30m. Skickade sedan på ett linjetag. Lika snabbt och fint gripande denna gång.

Avslutade med att lägga anden ute under en tall i lingonris. Skickade på frikomando och lika fint gripande, inleverering och avlämning så nu frös vi ner anden igen och gick glada och nöjda efter eftermiddagen aktiviteter in till en väntande middag.

Henke ahde fixat renskav med blomkålsmos och efter maten satte jag mig och läste rapporterna igen inför morgondagens möte. Blev alltså 1,5 timmars kvällsjobb trots att jag var sååå trött!
Dags att se lite tv…. Nähä nä…. då somnade jag. Inte särskilt oväntat… Smnig

Inga kommentarer: