tisdag, april 29, 2014

Vilken dag….!

Splittrat på jobbet med en massa konstiga frågor, telefonsamtal och besök. Skoj men efter en sån dag känns det inte som att man fått nått gjort.

På  lunchen var jag hem till hundarna och då passade jag dessutom på att ta en cykeltur med tjejerna. 4km blev det med ett besök av en tollarkille som bröt sig ut ur sin gård.

Efter jobbet var det fortsatt full fart. Henke hade fixat en sallad till middag men först gick jag ut ett 300m täktspår till Vinna med “sterila” pinnar.

Efter maten skulle vi ta en kort rastning ner till skön. Släppte hundarna på vägen ner mot grillplatsen för då vet man vart man hittar dem. Matsök vid grillen är ett säkert kort. När vi kom fram såg vi att Vinna gick ner till vattenkanten. Hmmm uppenbarligen fick hon vittring på två gräsänder som låg i vassen. De simmade såklart ut på vattnet och då följde Vinna efter. När vi kom fram var hon redan 30m ut tätt i haserna på änderna. De lyfte och flög 20m och Vinna följer motiverat efter rakt ut på sjön. Såklart hade jag glömt pipan så att försöka få in henne var bara att glömma. När hon än en gång närmar sig änderna så lyfter de igen och denna gång flyger de iväg ca 50m. Jag är uppmärksam och ropar in henne precis när de lyfter och nu vände hon tillbaka till mig och släppte fokusen på änderna. En rejäl simtur blev det och kanske lärde hon sig att det inte är lönt att försöka komma i kapp fåglar på vattnet förrän hon själv har lärt sig att flyga.

Nu gick vi tillbaka till spåret. Min plan var att låta henne gå ut i hela linan och sedan behålla den sträckt, dvs stanna och hon stannar eller vinklar. Det funkade helt perfekt. Vet inte om det berodde på att jag gått ut spåret men hon har aldrig spårat sååå bra. Mitt i spårkärnan hela tiden med precis lagom tryck i linan. Plockade alla pinnarna fint. Stannade och åt rådjursbajs vid två tillfällen men då räckte det att jag sa app-app så slutade hon. Sa sedan spår och då gick det som på räls igen. Hennes bästa bruksspår någonsin!!!

Nu var det hög tid att åka iväg på uppfödarutbildningen, näst sista tillfället på foderkursen.

Kom hem strax efter klockan 20 och då gick jag ut i boden och målade dörr- och fönsterkarmarna samt insidan av dörren. Nu återstår det att måla det en gång till samt taket en vända till. Efter det ska delar av väggen sandpappras och sen blir det golvläggning…. Skoj! Sen måste vi ge oss ur och leta rätt på nån lämplig tapet.

Inga kommentarer: