lördag, oktober 11, 2014

Äntligen en träning hos Eva Th

Vet inte hur många gånger det varit på gång i år men alltid har nått gjort att det inte blivit av men idag… !!! Japp jag och Sandy lyckades få till en privatträning hos Eva Thorén Söderström. Blev lite smått och gått! För att minnas skriver jag stödord i bloggen då brukar jag komma ihåg resten.

1. Träna inte byta dummy! Funkade riktigt bra idag. Vinna fattade snabbt med Evas övningar!

2. Dirigering. Träna med enkla dirigeringar med störning. Ex. två olika områden mycket nära varandra. Tycker Vinna skötte sig riktigt bra men det finns saker att jobba på- Lägg in mycket strörning så blir intresset för dirigeringen större!

3. Markering. Gjorde en övning med markering bakom stor sten som visade sig svårare än man trodde då hundarna upplevde det som att dummyn landa på stenen men de landade ju bakom. Vinna låste sig vid stenen och letade på och runt denna….

4. Närsök. Kunde det mycket bättre än jag trodde!!! Söka i ett område. Ändra fokus och skicka in till ett nytt område. Funkade inte klockrent men 100 ggr bättre än jag trodde!!!

5. Vattenigångar. Träna mycket skojträning och kanske byta kommando. Verkar som att kommandot förknipppas med nått som inte är kul. Lek mycket och lägg sedan in ett nytt kommando!!!

6 Vilt! Belöna med vilt eller väldigt bra belöning. Kör som jag gjort på slutet väldigt nära och få in att ett snabbt gripande innebär himmelsk belöning! Kattmat eller annat vilt. Andapportering innebär and eller dubelöning. En bra apport innebär att man får ta ett till osv osv…

Här kommer lite bilder från min och Sandys privatträning:

DSC_2795 DSC_2797DSC_2798vDSC_2800vDSC_2804vDSC_2805bDSC_2806bDSC_2807bDSC_2808vDSC_2809bDSC_2813bDSC_2819bDSC_2821nDSC_2825bDSC_2834bDSC_2836bDSC_2840bDSC_2841b

Åkte direkt från hundträningen till Strands damers allsvenskapremiär på hemmaplan. Handboll snackar vi nu!

Mötte favoriterna som precis blivit nedflyttade från Elitserien så det blev förlust med 8 mål till sist.¨

Till middag idag blev det grillat med pommesfrittes. Fuskade rejält idag då jag var tvungen att köpa korv i hallen eftersom jag inte ätit nån lunch under hela dan….

På kvällen blev det film….

Inga kommentarer: