fredag, oktober 24, 2014

Nätverksbyggande

På eftermiddagen idag skulle vi ha en gemensam sammankomst. Flera olika förvaltningar inom kommunen men också flera kommuner. Hudiksvall, Nordanstig och Ljusdal. Plan- och bygg, Miljö och räddningstjänst.

Vi började med lite gemensamma aktiviteter på räddningstjänsten. En tipspromenad var det tänkt men eftersom det varit så dåligt väder på förmiddagen så hade den flyttat in i byggnaden. Var i och för sig bra för många nyanställda hade aldrig varit på räddningstjänsten eller tekniska så då blev det samtidigt en rundvandring.

Efter fikat hade vi femkamp med tema räddningstjänst. Vi var indelade i lag och skulle få göra lite olika övningar.

1. Styrka och snabbhet. Bära två slangväskor (a 20kg) runt en bada i vagnshallen.

2.Rökdykning: I en t vårumslägenhet rädda ett spädbarn som skulle finnas någon stans i rummet.

3. Höghöjd, smidighet var en klättringsövning. Klättervägg 9 m

4. Brandbekämpning: En  övning som byggde på precision och styrka där man mha brandslangen skulle fylla tre hinkar som var utplacerade på olika avstånd ute på gården.

2014-10-24 15.35.07

5. Allmänbildning. Frågesport om räddningstjänstens verksamhet

2014-10-24 14.56.34

Vi var bara 4 stycken i vårt lag å dessutom hade vi några som var fysiskt skadade så jag fick göra två övningar, 1an och 3:an. Gick riktigt bra måste jag säga. Tror jag var den enda tjejen som gjorde övning 1. Var annars en naturlig övning för nån stark kille… Blinkar å sen var jag en av två som klarade klätterväggen. Har aldrig klättrat tidigare så det var jätteskoj! Tyvärr har jag inga bilder på mina övningar.

2014-10-24 15.44.18

Efter denna roliga eftermiddag åkte jag och Gunilla upp i skogen och gick en promenad med hundarna. En härlig promenad i inte allt för härligt väder. Jag tog med mig labradorerna hem då Roland och Gunilla skulle åka ner på dop till södra sverige över helgen.

En snabb dusch och sedan iväg till Idenor och Hällan där det var gemensam middag för alla inbjudna. Trerätters middag, liveband och ytterligare skojiga tävlingar.

Då jag lyckade få skjuts hem avslutades kvällen lite tidigare, vid 23-tiden men det har varit en intensiv vecka så det kändes bra att avsluta i rimlig tid. Många hade redan åkt så jag skulle tro att kvällen avrundades inte långt efter att vi åkt.

Inga kommentarer: