söndag, oktober 12, 2014

Tolling på riktigt

Vaknade med huvudvärk så jag blev liggande men inte sovande fram till närmare 10. Åt kesoplättar till frukost och gick sedan en sväng med hundarna. Skurade ur trätunnan för i år medan Henke monterade ställningen för båten som snart måste täckas men som inte kan täckas så länge det regnar.

Trots huvudvärk så styrde jag bilen mot Edsäng och Henry och Eva för att testa lite tolling på deras jaktmarker. Var lite skeptisk men Henry var helt övertygad om att det skulle fungera.

Smög ner till en plats och började tolla men änderna var alldeles för långt borta och Humla syntes nog för dåligt i terrängen eftersom det var ganska mycket gräs å platsen.

Gick längst ån och hittade en lite mera öppen plats. Ett perfekt ställa att kunna smyga ner till vattnet på och praktisk där skytten och jag kunde gömma oss i skogen medan hunden kunde exponeras på en mera öppenplats. Räckte med en tolling för att änderna skulle börja simma in. Efter 5-10 minuters tolling var änderna inne på fem meters avstånd. Henry gjorde sig klar för att avlossa skott, reste sig upp och så klickade bössan… Humla gav ifrån sig en gällt skall i frustration då alla änderna lyfte och flög iväg.

När allt lugnat sig igen började vi tolla en sväng till då det fanns änder längre ner i ån, på andra sidan. De började åter igen simma mot vårt håll. Denna gången kom de inte riktigt lika nära men inom skotthåll helt klart. Några skott avlossades men tyvärr blev det miss men det tyckte inte jag gjorde nått. Vi hade fått testa tolling på riktigt och visst funkade det alldeles utmärkt!

Inga vidare bilder men några bara som bevis i alla fall…. Blinkar

DSC_2842DSC_2844DSC_2845

Behövdes inget gömsle utan vegetationen dolde en ganska väl….

DSC_2846

Bössan syns mellan tallarna….

DSC_2847 DSC_2848

När jag kom hem blev det en promenad med vovvarna, en dusch och sedan middag och lite tv-titt. Jösses vad helgerna går fort. Fööör fort! Men mycket hund har det blivit i helgen i alla fall. Vinna fick sitt igår och Humla fick sitt idag….

Inga kommentarer: