måndag, oktober 27, 2014

Vilket mörker

På jobbfronten var det full huggning. Inspektion och en massa cesiumprover att mäta.

Klockorna är omställda så efter en dag på jobbet kommer man hem och det är mörkt. Bara att ta på hundar och en själv alla reflexer man kan hitta å så pannlampa såklart. Min tanke var att gå över till Nordenholm men det var så mycket trafik efter Rogstavägen och det märktes att folk ännu inte vant sig vid mörkret för de tvärnitade och slog på helljus osv. Vek istället in i skogen och gick längst med bäcken.  Eftersom jag inte ville gå tillbaka samma väg som jag gått så vek jag av upp i skogen där det inte finns någon stig. Kanske inte årets bästa idé med tanke på hur mörkt det var och dessutom dimmigt. Svårt att se med andra ord och dessutom en väg som jag inte känner till sedan tidigare men jag kom fram i stort sett där jag hade förväntat mig att jag skulle komma.

Ett varmt sken från brasan lyste upp när jag kom fram genom skogen. Glögg framför brasan är ett måste nu när det är mörkt hela tiden.

Till middag gjorde vi en jättegod saffrans/fisksoppa som såklart också värmde även om jag inte kan påstå att det är kallt ute.

Inga kommentarer: