torsdag, oktober 30, 2014

Fruktansvärt trött

Idag var det äntligen en oplanerad dag så att jag kunde grotta ner min i hårfärgningsprojektet men det kom också in en massa cesiumprover så det var det som jag fick gjort idag…

När jag åkte hem på lunchen idag så släppte jag som vanligt ut hundarna på gården medan jag gjorde iordning maten. Då ser jag Vinna äta febrilt på nått. Jag hade inte tinat några fåglar så jag rusade förskräckt ut och konstaterar att hon käkar på en fågel. Hinner äta upp huvudet och halsen och har hela kroppen i munnen innan jag får ta i henne och sliter ut resterna ur munnen på henne. Bisarr som man är tar jag bilder på resterna för att ta hjälp av Mats med att artbestämma vad hon åt på. Trodde först att det var en uggla men med Mats hjälp fick jag veta att det var en Järpe. Visste inte ens att det fanns järpar här… Hade ni kunnat komma på att det var en järpe?

2014-10-30 13.46.392014-10-30 13.46.462014-10-30 13.47.17

Huruvida hon tagit fågeln eller hittat den förtäljer inte historien och det svaret kommer vi aldrig att få veta så jag hoppas och tror att den flugit in i något fönster och redan låg död på gården.

Efter jobbet gick jag en promenad med tjejerna medan Henke gick med Neo. Trist när det är så mörkt nu för tiden men det är bara att acceptera det tills snön kommer. I ärlighetens namn så har jag inget emot att den inte kommer än på ett tag….

Skjutsade Henke till logen och handlade på vägen hem. Käkade palt till middag och somnade sedan i soffan. Jag är såå fruktansvärt trött nu. Hoppas på en lugn helg!

Vid 23:30 åkte jag och hämtade Henke och sedan stöp jag i säng men sov väldigt dåligt. Förmodligen för att jag sov så mycket på kvällen….

Henke och Neo somnade dock gulligt så snart de la sig…

2014-10-31 00.29.44

Inga kommentarer: