torsdag, maj 12, 2016

Vinna rehab

Idag var det bilfria dagen så vi fick tillgodoräkna oss dubbel sträcka i cykelutmaningen idag. Trots blåst så passade jag på att cykla till jobbet på förmiddagen, hem på lunch och sedan till tillbaka till jobbet på eftermiddagen.  Det blev klart jobbigare än vanligt pga blåst och dessutom hade de fyllt på grus på vår väg. På vissa ställen så mycket som ett 4 dm tjockt lager.

För hundarnas del hände det också en hel del idag. På förmiddagen hade de nämligen tömt vår slambrunns å då hade nog hundarna nått att skälla på. Sen kom jag hem på lunch och då skulle fysioterapeuten komma och ge Vinna rehab för första gången. Hon kom, om men lite senare än tänkt, klämde och kände. Stretchade och gav massage vilket jag också fick lära mig. När hon sedan skulle börja med laserbehandling så visade det sig att hon glömt nyckeln till apparaten så hon fick skjuta på behandlingen till eftermiddagen.

På eftermiddagen fick jag också provsvaret på Vinnas ANA-test. Eftersom hon fick cortison för värken och muskelbristningen så ville jag också att det skulle tas ett ANA-test för att undvika alla spekulationer på huruvida hennes värk skulle bero på något annat än en skada. Svaret visade precis som förväntat negativt. Thumbs up

Efter jobbet kom fysioterapeuten tillbaka så Vinna fick sin laserbehandling. Hon konstaterade att det var den långa muskeln på baksidan av vänster lår som var skadad. Det var på god väg att läka men hon beordrade massage, stretching och fortsatt kontrollerade rörelser så apportering är uteslutet i ytterligare tre veckor men däremot kan vi börja spinga i koppel nu så det kommer att blir bra. Då blir matte lite tränad också Winking smile

Efter laserbehandlingen gick vi en 5km promenad med tjejerna. Det kändes i mina ben idag. Har cyklat 10 mil i veckan och dessutom en promenad på det.

Till middag blev det Ceasarsallar och sen var det tänkt att jag skulle se den andra semifinalen i Eurovision song contest men innan första låter presenterats så sov jag och vaknade inte förrän Henke väckte mig när det var slut klockan 23:30.

Inga kommentarer: