söndag, maj 24, 2020

Äntligen apporteringsträning

En lugn morgon med frukost och promenad genom Nordenholm.

Klockan 11 åkte jag iväg och hämtade upp ett paket på träffpunkten och sedan bar det av till Forsa där träningsgänget träffades för första gången på nästan två månader för att träna. Dessutom var Malin med och tränade! Kul att det äntligen kommit med en tollare i träningsgänget.

Jag och Göran körde först småttingarna först. Esset skötte sig jättefint efter att hon lugnat ner sig då hon blir lite upphetsad precis när hon kommer ut ur bilen och ser alla men sen blev det fokuserat och bra och hon gjorde fina linjetag till tre olika målområden som vi lagt ut medan de fick se. Fina levereringar i hand, snabba upptag och ganska bra grepp. Markeringarna var lite svårare men efter den första så löste hon det fint också.

Sedan fick de större hundarna jobba i grupp. Blev fyra målområden och sedan avslutning med markering. Trodde Vinna skulle vara seg men hon var kanonbra. Lugn och fin i passivitet och snabb och precis i arbetet. Härligt att se!

Avslutade med fika och sedan en promenad så att småttingarna fick springa av sig lite. Ja, Esset sprang i alla fall…

På vägen hem stannade jag och tankade och sen när jag kom hem fixade vi ut fiberduk över gräsplanteringarna och sedan blev det sen lunch med pizzaresterna från i går.

Lite tv titt, gjorde en räksoppa och gick sedan en promenad längst med ån innan middag. På kvällen började vi se en serie på Tv4 Play men först blev det lite rallylydnad ute på gården.

Till veckan väntar jobb på kontoret igen.

Inga kommentarer: