söndag, maj 17, 2020

Hemmafix och fler checkpoints

Idag bytte vi ordning och började med de praktiska hemma. Gick först en kort promenad i byn. Det är häftigt att se att granne håller på att anlägg en damm. Det är inget litet projekt utan en damm på 30*40 meter som enligt uppgift ska bli närmare 3 meter djup.

På gården började jag rensa pallkragarna där vi har smultron och jordgubbar. Något jag gruvat mig för i flera veckor. Men kolla före och efterbilderna….


Kollade också hur mycket golv vi hade kvar och beräknade om vi kunde använda det till förrådet men det kommer inte riktigt att räcka så vi kommer att måste köpa en låda till…

Tog också ner “fontänen” vi fick av mamma och pappa som de hade på stugan tidigare. Vi bestämde oss för att vi ska anlägga en trappa upp för slänten på gården och att vi bredvid den trappan ska anlägga ett litet område där “fontänen” ska placeras. Vi får se hur det blir…. Nu har projektet påbörjade i alla fall….


Grejerna som normalt förvaras i husvagnen bars tillbaka och de fordon som ska besiktigas i morgon kontrollerades men när allt detta var gjort var det dags för lunch.

Efter maten åkte vi iväg till östra slingan och tog fler checkpoints. Det var väldigt struligt med kartan i mobilen idag så vi åkte och hämtade kartor för säkerhetsskull och det var tur. Teknikstrul och en väldigt loj Vinna men till sist hade vi plockat alla checkpoints även i detta område.



En mycket märklig snöfläck gav svalka till tjejerna på slutet. Hur tusan har den kunnat bli kvar. Det har ju inte varit snö på vår baksida på över en månad och den här låg i soligt väder på sand???

Vilade en stund när vi kom hem och sen blev det Risotto med pilgrimsmusslor, räkor och  färsk sparris till middag vid 21-tiden och sen  blev det jordgubbar och grädde till efterrätt.

Härlig helg är slut, nu väntar en kortvecka med jobb….

Inga kommentarer: