tisdag, maj 26, 2020

Löprunda med närkontakt huggorm

På förmiddagen hade vi APT där halva gänget som vanligt var på plats på jobbet och halva styrkan var med via Teams. Eftersom det var fantastiskt fint väder idag så bestämde jag och Maggan oss för att ta löprundan så tidigt som möjligt och det passade mig bra då jag skulle till veterinären med Vinna på lunchen.

På rundan fick Maggan ta Esset och få draghjälp medan jag tog Vinna som är lite seg. Hon sprang dock på ok när hon sprang med mig.

Bara en bit upp i skogen sprang vi på en huggorm som såklart Esset satte tassen på. Som tur var så han ormen inte bita vilket Maggan hann uppmärksamma. Phu! Vi springer bara 3 km och ändå han vi springa på ytterligare 2 ormar men då var det kopparorm/ödlor tack och lov men man hoppar ju till i alla fall.

Duschade och jobbade på en stund till medans hundarna vilade ut i skuggan i hundgården. Strax före klockan 13 åkte jag till veterinären där Vinna fick sin sista Cartrophenspruta och sen åkte jag hem och käkade lunch och då fick tjejerna stanna hemma resten av dagen.

När vi kom hem från jobbet blev det en promenad genom byn men först blev det lite vattenigångsträning nere i sjön. Idag var båda tjejerna riktigt bra. Esset får träna raka igångar med hjälp av markeringar. Vinna får träna utskick utan föregående kast men där kastet kommer när hon simmat ut en bit.

Jag hade hämtat sushi på vägen hem från jobbet så efter promenaden blev det sushimiddag och sen klippte jag klorna på Esset innan jag somnade i soffan.

Inga kommentarer: