torsdag, maj 28, 2020

Torsdagsträning

Jobbade på för fullt idag och tog bara en kort lunch eftersom hundarna var hemma tillsammans med en permitterad Henke. Skönt för dem!!!

Blev lite plusstid idag också eftersom lunchen blev kort och jag ändå blev kvar på jobbet till 16:30.

Väl hemma hade Henke fixat mat så vi åt och gick en kort promenad sedan åkte jag iväg till Tövsätter för att träna. Det var jag, Göran och Zenitha samt Malin som körde idag och vi turades om så att vi var två som körde hund och två som kastade markeringar hela tiden sedan hade vi också dirigeringsområden dit vi dirigerade hundarna.

Småttingarna fick börja, dvs Chimey och Esset. Vi la ut tre målområden. Esset fick sedan börja med en lång markering som kastades på en sluttande täkt. Den klart längsta markeringen hon någonsin tagit. Uppskattningsvis 50-60 m och hon spikade den nästan. Superduktig! Skickade sedan till ett av målområdena som låg ca 50-60 meter bort. Hon var kanonduktig. Chimey körde sedan samma övning.

Efter det så fick Esset ytterligare en markering till samma ställa som tidigare. Då skulle jag först skicka till ett målområde ca 40 m bort i 90 graders vinkel från där markeringen kastats. Vid första skicket till målområdet ville hon springa mot markeringen men stannade direkt jag sa till. Tog några steg mot målområdet och skickade på nytt och nu tog hon linjen fint. Efter att den var hämtad skickade jag henne på markeringen. Nu sprang hon lite för långt men letade sig snabbt tillbaka och hittade den utan problem. Hur duktig är hon inte???

Efter detta blev det ytterligare en markering som landade bland högar med matjord som lagts upp på täkten. Det var lite lurigt och hon fick leta ett kort tag men gav aldrig upp utan jobbade fint, hittade och lämnade i hand. Gjorde om övningen med ungefär samma resultat. Det var lurigt. Hon fick avsluta med ett skick ett ett blött målområde och den uppgiften spikade hon.

Efter det så körde Zenita och Malin och de gjorde i stort sett samma övningar så då förstår man hur duktig Esset var.

Avslutningsvis körde jag och Göran våra äldre hundar. Vinna var superduktig och gjorde fantastiskt fina linjer, bra enkelmarkeringar och en ok dubbelmarkering där jag fick dirigera lite och då lyssnade hon bra för det mesta.

Även de äldre hundarna fick ta markeringarna bland matjorden och då såg man att det var inte de unga hundarna orutin utan markeringarna blev svåra. Ingen spikade markeringarna även om Vinna sånär spikade sin första men fick jobba lite på den andra.

Avslutade träningen med fika. En riktigt skön kväll då det enda negativa var att man nu kunde konstatera att myggen börjar komma. Massor med fästingar plockade jag på hundarna också. Känns som att detta år kommer att bli ett riktigt fästingår.

När jag kom hem hade Henke klippt gräset och jag vattnade lite sen blev det middag för hundarna och Rebecca Martinsson för oss.

Inga kommentarer: