söndag, maj 03, 2020

N:a Hornslandet

Då det blev lite sent i natt så låg jag kvar i sängen länge. Frukost framför tvn och konstaterade efter en stund att det regnade. Såg att det skulle klarna upp senare så tänkte att det löser sig.... Skönt att ta det lite lugnt bara...

Efter frukost och lite efterforsning bestämde vi oss för att åka ut på Hornslandet och promenera idag. Regnet hade upphört och det började klarna upp. Sagt och gjort!

När vi kom fram till Pulsarvskojan där vi skulle börja vår vandring var det strålande sol.

En stig slingrade sig genom skogen och efter en stund började vi se havet. Helt vindstilla, ett svanpar som vi tror hade bo visade sig ute på en udde.





Vi fortsatte vandringen och kom till ett vindskydd placerad mellan havet och sjön Kasten. Fantastiskt fint!









Vi fortsatte en bit till bort till Björnviken där vi slog oss ner och intog vår medhavda soppa.







Tanken var sedan att vi skulle gå tillbaka till bilen men då såg vi skyltar mot ytterligare en plats, Vågmalarna,  som jag blivit tipsad om så vi bestämde oss för att ta en längre promenad. Även den biten en fantastisk fin vandring med många sjöar, fantastisk skog och även nu kom vi fram vid havet emellanåt.












Totalt blev det nästan en en mils vandring och precis när vi kom tillbaka till bilen började det droppa lite regn och på vägen hemåt så kom en kortare skur. Men vilken fantastiskt dag det blev och vilken tur vi hade med vädret. Soligt och vindstilla hela promenaden!

Innan vi åkte hem så stannade vi till på Ica och handlade för kommande vecka.

Väl hemma blev det ett bad i tunnan och sen grillade vi kyckling och såg Mästarnas Mästare.

Inga kommentarer: