lördag, september 03, 2022

En härlig helgdag

 Det har helt plötsligt blivit väldigt kallt på nätterna men då det är soligt och fint på dagarna så blir det ändå härlig på dagarna. 

Efter en lugn och skön morgon tog vi tjejerna på en promenad. Henke gick en kortis med Vinna medan jag gick genom hela byn och dessutom runt sjön på vägen tillbaka. Henke hade då hunnit röja i slänten och sätta upp slamtömningsskylten då de ska komma i veckan eller nästa veckan.

När jag kommit hem sände vi släpet bakom båten och begav oss mot Iggesund. Någon har saboterat SSRK båten och brutit bort öglan som kättingen sitter fast i. Det betyder att båten är olåst och dessutom rinner det in vatten i skrovet genom de hål som blev där öglan suttit. Förutom det så har åran spruckit så det är lite trögt att ro...

Jag rodde båten till en plats där man kan köra bilen till vattnet vilket tog ca 20 minuter. Skitig var båten och gnekade som tusan i årorna så den lugna roddturen då man ljudlöst glider fram i vattnet blev inte så rofylld. Dessutom var man tvungen att ro två till tre gånger med den trasiga åran på varje årtag med den andra. Hehe. Hur som helst... Till sist kom jag i alla fall fram och vi kunde lasta upp båten på släpet och ta hem den. 

Medan Henke tvättade den och tömde den på vatten så tog jag med Vinna till Lingarötjärnen och tränade avlämningar med vilt med Esset. Gick finfint idag även om det som vanligt är den första som hon lägger ner.

När jag kom hem gick jag ut ett spår till Vinna och sedan fick hon gå det för att också då lite stimulerande arbete men där hon inte behöver överbelasta sitt onda ben. Gick kanonfint!

Å på tal om fint! Kolla båten! Den blev som ny!!!


Då vi haft en skön dag kände vi att vi kunde lyxa till det lite. 

Till varmrätt grillade vi och åt pommes och greksallad så det blev en riktigt lyxig lördag-middag. Tyvärr fick jag ont i skallen på kvällen så det tänkta badet i baljan får bli någon annan dag.

Inga kommentarer: