torsdag, december 29, 2022

Jobb och veterinärbesök

 Idag skulle både jag och Henke gå tillbaka och jobba en stund. Tänkte först ta med hundarna till jobbet men såg ut som att det skulle vara många på plats så jag lät dem vara hemma.

På plats blev det fortsatt rensning i arkivet och det känns riktigt tillfredsställande att få det gjort nu inför flytten.

När jag vaknade i morse var det runt -15 grader. När jag skulle åka hem på lunch spöregnade det och var +3 grader. Inte optimalt eftersom jag skulle upp till veterinären i Delsbo för att undersöka Vinnas rumpa som är väldigt svullen. Tänkte före jul att det var hormoner som spelade ett spratt. Hon är ju kastrerad sedan ca 6 månader tillbaka och skulle hon inte varit det så skulle det vara dags för löp nu. Svullnaden sitter dock i sig och sträcker sig ändå upp till svansen så det verkar lite konstigt. För att utesluta ev. tumörer eller annat så beställde jag tid för undersökning och fick tid idag.

Stökigt väglag med blixthalka på Rogstavägen, översvämning genom stan, spårigt förbi Näsviken och full vinter i Delsbo. Låter som att jag kört långt men bara kört drygt 3 mil.

Veterinären trodde också att det var hormonerna som spelade ett spratt. Blodprov visade inte på något avvikande men eftersom Vinna slickar en del så fick hon en cortisonspruta vilket förhoppningsvis ska förhindra infektion och ta ner svullnaden.

Vägde in bägge tjejerna. Vinna väger för mycket med dryga 22 kilo medan Esset är i fin form strax under 17 kg.

Jobbade ytterligare en timma hemifrån när jag kom hem men sen blev det vila då jag sovit dåligt i natt. Tog oss dock ut med hundarna på det hala väglaget genom byn. Regnet har skapat en isgata och hela tre bilar gled av vår lilla byaväg så jag klarade mig rätt bra på min resa till Delsbo.

Inga kommentarer: