lördag, december 31, 2022

Nyårsafton 2023

 Sov dåligt i natt och var väldigt trött redan när jag steg upp. Blev lite nyhetsmorgontitt och kaffe samt frukost och lite fix inne innan vi tog med tjejerna och gick genom byn, hela vägen bort till stora vägen och sedan skoterspåret tillbaka hemåt.

Hemma blev det dukning och lite fix innan vi vilade en timma framför tvn och skidor. Precis innan det var dags för gästerna att komma tog vi tjejerna på en promenad ner till grillplatsen. Konstaterade att där redan var folk och dessutom var rätt blåsigt och ruggigt nere vid sjön. 

När Ida, Gösta och Kicki och Henrik kom så tände vi grillen ute på baksidan. 

Grillade lite korv och drack lite gott innan vi fick in till värmen. Grabbarna slog sig ner i soffan och vi tjejer tog ett glas Prosecco i köket. La upp en plan för matlagningen och sedan gick grabbarna ut och badade medan vi bytte om, förberedde lite mat och slog oss ner i soffan en stund. 

Årets meny var lättlagade och innebar inte stå stor arbetsinsats men var väldigt god. Detta var årets meny:

Löjromstoas på smörstekt surdegsbröd med creme fraishe och picklad rödlök. Till detta drack vi äkta champagne.

Varmrätten bestod i år av Lammytterfilé med jordärtskocka på tre vis. Creme, picklad och bakad samt ett hasselnötssmör. Till detta drack vi Chatau neuf du pape.

Till efterrätt blev det klassisk Creme Brulée med ett tokajvin.

I år var vi klar med middagen i tid så det blev lite "När då då? "Kända citat" och där utklassade jag, Gösta och Henrik L det andra laget. 

Vi avbröt spelandet vid 12-slaget och såg det på tv samtidigt som vi skålade i Prosecco. 

Hundarna tog nyår med ro och reagerade inte på några raketer.

Vi fortsatte att spela spel fram till strax före 02 då vi rundade av en trevlig kväll.

Hade röjt undan diska allt eftersom så vi röjde snabbt det sista innan vi la oss. Jag i sängen och Henke framför Juniorkronornas hockeymatch mot Kanada i soffan. Tror vi bägge somnade snabbt.

Inga kommentarer: