tisdag, december 27, 2022

Ny bil.... igen.

Riktigt grått tråkigt väder när vi steg upp idag. Även idag har det kommit en hel del tung blötsnö men idag blåste det i alla fall inte. Efter frukost och en promenad med tjejerna genom byn så satte vi oss i bilen och körde ner mot Sandviken. Ju närmare Gävle vi kom desto långsammare gick trafiken. Vid Söderhamn var problemet att låg sol på blöt väg gjorde att det blänkte nått fruktansvärt vissa bitar. I gävletrakten var det "bara" enorm köbildning och hasigheten de sista tre milen mot Gävle var 20-50 km/timma. När vi väl svängt av mot Sandviken flöt dock trafiken igen.

Vi hade planerat att åka ner och titta på en Hyndai Tucson från 2019. Henke slutar sin anställning på Pandrol i slutet av januari och han har ju tjänstebil (fömånsbil) där som han inte kommer att ha på Voith. Av den anledningen är vi tvungna att köpa en till bil. Kanske inte optimalt eftersom vi köpte en sprillans ny bil i somras men nu är det som det är. Bilen uppfyllde våra krav så resan hem från Sandviken gick i varsin vit Tucson. Jag i plugin hybriden tillsammans med hundarna och Henke i den nyinköpta bilen.

Tillbaka i Hudik var vi inte förrän vid 20:00 så det var tur att vi rastade hundarna i Valbo samt käkade middag på IKEA. Väl hemma blev det en promenad med hundarna medan Henke skottade bort det värsta och sedan stupade vi i soffan. Såg film och firade bilköpet med en Espresso Martini. 

Inga kommentarer: