torsdag, september 14, 2023

Pinne i gommen och mindre bra viltträning

 Jobbade idag på plats på förmiddagen som igår och sedan gjorde jag de sista timmarna hemifrån och tog då också en löptur.

På eftermiddagen var det riktigt fint väder så hundarna var mest ute på gården. Efter en stund kom de lugnt in-traskandes och Vinna la sig i soffan. Esset kom fram och hoppade upp brevid mig i soffan. Helt plötsligt börjar hon smaska och sätta tassarna vid munnen lite halvt panikartat och jag tittar i munnen och ser hur en pinne sitter fast mellan tandraderna i övre käket. Försöker ta tag i pinnen med händerna men den sitter stenhårt fast och går inte att lossa. Går ut i garaget och Esset följer efter. Tar en gång för att knipsa av pinnen men får jobba ett tag då den sitter långt in och så tätt mot kommen att den blir svår att komma åt. Till sist lyckas jag dock och pinnen är borta men lite blodvite har uppstått då den tryckt mot tandraderna. Så imponerad över att Esset stod så lugnt medan jag jobbade med tången långt in i munnen på henne. Skönt att allt verkar gått bra.

Efter jobbet drog jag iväg och tränad med Tobbe, Kajsa, Gunilla och Göran. Körde vilt idag och nu var hon så där konstig att hon inte ville ta kråkorna igen. Säger jag till henne så tar hon upp den med fint grepp och bara hon tagit dem en gång så tar hon dem hur villigt som helst med fint grepp. Varför???

Kändes kallt när vi kom hem. Gott med Henkes spagetti och köttfärssås och sedan en varm dusch. Då somnade jag gott efteråt.

Vinna fick ett Casib under sin utställningskarriär men jag visste inte att man kunde ladda ner diplom för det men idag fick jag det skickat till mig av Anette. Tack snälla! Titta vad fint!

Inga kommentarer: