lördag, september 16, 2023

SMAKA på Hudiksvall

 Idag var det grått och tråkigt väder när vi steg upp men det regnade i alla fall inte...

Lugn morgon med toast till frukost och sedan en promenad genom byn med tjejerna. Efter detta fick de stanna hemma medan vi åkte iväg och lämnade återvinningen och stannade sedan och gick en sväng på stan. Vi började med att köpa biljetter till SMAKA på Hudiksvall och sedan gick för första gången in på L`Epicerie Fine och köpte lite goda ostar, oliver och marmelad. Efter en runda på stan så gick vi tillbaka på sommargatan till SMAKA arrangemanget. 


Det är ett antal restauranger som ställde ställer ut och serverade små smakpotioner så man kan gå runt och mingla med folk och smaka på mat/fika. I år ägde arrangemanget rum på Sommargatan. 

Mycket mysigt och en lämplig lunch. Vi köpte 5 biljetter var (130kr) och smakade sedan på
1. Marinerade kycklingspett
2. Lasagne
3. Tonfisktartar med ingefära, chili & ponzu. Jalapenomajo och friterad charlottenlök
4. Oxrygg med vitlökskräm & choritzokrisp
5. Skagen och Parmatapas
6. Kaffe och chokladbiskvi

Efter detta åkte vi och handlade och åkte sedan hem. Då vilade vi lite framför tvn på eftermiddagen och sen dukade vi upp alla ostarna med tillbehör samt kex och varsitt glas vin. Riktigt riktigt mumsigt var det. Vi hade köpt en grönpepparhårdost, en Goudaost med pesto, en mögelost, en Chevré och sedan hade vi gräddädel och mjuk pepparrotsost. Det var så gott att vi insåg att vi inte skulle orka det vi tänkt laga till middag utan istället gjorde vi en räksmörgås på kvällen idag.

En promenad med tjejerna genom Nordenholm blev det också innan kvällen.

Inga kommentarer: