måndag, januari 07, 2008

Rapportering och hundträning

Idag började vi med 2007 års rapportering av livsmedeltillsynen. Nu är det lite lugnare på jobbet så då är det skönt att göra bort det.

Efter jobbet var jag trött, hungrig och hade dessutom ont i huvudet. Tog det därför lite lugnt och gick inte ut med hundarna förrän klockan vara nästan 19. Gick en kort promenad i skogen och tränade sedan lydnad på min lila privata träningsplan som var nyplogad. Vet inte omdet var för att jag var trött och otålig eller om hundarna var ovanligt dåliga idag men det gick verkligen skitdåligt.

Humla körde jag i fotgående vilket gick riktigt bra faktiskt, även rutan fungerade bra på Humla idag. Men fjärrdirrigering och inkallning fungerade inte alls. Inkallningen gick så långsamt och dessutom stannade hon innan jag ens tänkt kommandot STÅ så det gick ju inte. Försökte köra släta inkallningar men inte heller det gick bra.

Fjärrdirrigering LIGG-STÅ fungerade urkasst. Den lilla slöhögen vill helre ligga kvar. Blir såå trött!!!

Sedan körde jag Neo och han var övertänd till tusen. Började med en superfin fjärrdirrigering men sen sket det sig och han rörde sig nästan en kroppslängd fram.

Rutan gick hyffsat däremot och så även inkallningen med ställande och läggande även om han hade en förmåga att tjuva lite.

Dumrutan fungerade först inte alls men innan vi slutade gjorde han ett rätt hyffsat moment i sin helhet.


Foten gick rätt bra, körde det sist så att han skulle hinna lugna ner sig lite och det var nog klokt.

Blev en rätt lång träning som inte kändes särskilt bra om jag ska vara ärlig. Måste kvalitetsträna nån kväll när jag inte är lika trött och otålig.

Inga kommentarer: