tisdag, juli 15, 2008

Katarina 30 år

Idag var det mycket som skulle fixas. Steg upp klockan 08:00 och åt frukost innan jag klädde mig, packade en hundträningsväska och gick en rasningspromenad med hundarna.

Åkte sedan ner till jobbet och hämtade en pärm till Jonas óch körde sedan ner till Njutånger för att träna lite apportering. Började dock med en kort promenad för att hundarna skulle få nåsa rätt på ett rådjurskadaver som ett lo slagit nån dag innan. Både Neo och Humla fick göra övningen. Humla gick rakt fram till kadavret, nosade i magen och i munne på rådjuret och verkade rätt oberörd. När hos nosat av sig och jag sa att vi skulle gå då kom hon på att det nog var lite läskigt så då skällde hon på det. Gick därför runt kadavret och lät henne nosa av det ytterligare innan vi gick tillbaka till de andra.

Neo var fullkomligt oberörd. Hittade också kadavret direkt och klafsade runt det och nosade och undersökte det.

Efter att alla hundarna testat detta gick vi ner till träningsplatsen och fikade och pratade lite. Jag skulle testa dubbelmarkering med skott med Humla bara för att stämma av att hon inte knallar eller nått. Hmmm jag har fått ett stort problem med Humla. Hennes förväntningar är enorma vid skott och kast (främst kastet men triffas förmodligen av skottet) Hon har blivit väldigt ljudlig. Humla har ju tidigare haft ett startgnäll särskilt i samband med vatten (ibland) men nu när det blir dubbelmarkeringar så blev det skall och till och med efter första skottet när hon märkte att det skulle hända nått mera. Detta tror jag kommer att bli ett riktigt stort problem. Till på köpet knallade hon också en gång... Såå ser allt annat än lovande ut inför specialens mästarklass. En knallande, skällande hund som inte lämnar i hand. Hmmm mina förväntningar är numer allt annat än höga.

Efter träningen blev det en snabb lunch, en dusch och sedan åkte vi iväg till Katarina för att fira hennes 30 års dag. Där var mycket folk, många fina presenter och god smörgåstårta och tårta.

Tur med vädret hade vi också så vi satt ute hela dagen, Grabbarna monterade den nya grillen samt de nya stolarna och barnen lekte på gungställningen och i lekstugan. Här kommer bilder från dagen.








Inga kommentarer: