lördag, juli 12, 2008

Änga

Idag så bestämde jag mig för att hundarna skulle få träna lite. Åkte därför iväg med hundarna i bilen och efter att först ha kollat in en "ny tjärn" i området där vi bor åkte jag vidare ner på stan. Det var så mycket fågelungar på marken att jag aldrig tog ut hundarna. Åkte istället till kaffebänan.

När vi kom dit såg jag 3 bärplockare på andra sidan så jag bestämde mig för att Neo skulle få ett sök till att börja med. Ett tungsprunget sök som passade Neo bra dock skällde jag på honom en hel del eftersom han börjat söka med dummie i munnen vilket jag verkligen hatar.

När han började bli trött fick han en vattenmarkering så att han kunde svalka av sig. Hade en tennisbolll i handen så avlämningen satt i hand trots att jag stod långt upp på land. Han fick ta yttelrigare några från söket men sen var han riktigt trött så då fick Humla jobba lite. Hon hämtade in 2 dummiesar å sen stod helt plötsligt 3 bärplockare mitt i söket. Humla skällde såklart på dem men inte flyttad de sig i alla fall så jag kallade in henne och väntade men de plockade och plockade och plötsligt ser jag hur de kastar undan en dummie. Ropade åt dem att de där skulle de låta ligga för de var mina... Jaha sa de och fortsatte plocka bär. Jag ledsnade på att vänta så jag beslutade mig istället för att gå en promenad runt tjärnen och passa då på att placera ut en dummie för kommande vattendirrigering. När jag gått runt halva tjärnen så var Neo borta. Tror ni inte att han sprungit tillbaka hela vägen och hämtad dummisen. Åååå vad less jag blir på den hunden...... Bara för mig att springa tillbaka hela vägen men denna hunden fick hundarna sitta kvar och altså inte se mig lägga ut dummiesen.


Gick tilllbaka till bilen och lämnade Neo där å sen gick jag ner till tjärnen med Humla igen. La ut söket på nytt och körde sedan dubbelmarkering i vattnet. Humla har usla avlämningar från vatten, lägger ner och skakar varjer gång så vi måste verkligen jobba på detta. Blev bättre när jag sa "håll fast" då fick jag med i handen så jag ska jobba vidare på det så får vi se.

Gick sedn till söket och Humla jobbade på fint, kom in fint och avlämnade allt i hand. Hämtade in de 2 sista själv men 7 stycken dummiesar fick hon hämta in.

Gick sedan vidare efter stranden och skickade sedan Humla på en vattendirrigering. Hon skötte det utmärkt. Skickade henne 10 meter från vattenkanten. Hon stannade vid vattnet men på mitt UT kommando gick hon i. Simmade då lite snett så jag blåste stopp och riktade upp henne och då simmade hon de ca 40 metrarna spikrakt. Gick upp och hittade dummiesen.

Humlas dirrigering, skickade henne till det svarta lilla krysset...


Kom tillbaka och lämnade i hand eftersom jag sa "håll fast". SUPER!!! Nu slutade vi träningen här och åkte hem. Jag var helt slut för det är såå jobbigt att gå på myrmark och det hade blivit 23 grader varmt och soligt innan vi åkte hem (Att notera: det var regn och 16 grader när vi kom till tjärnen).

Hemme åt vi lunch och vilade en stund innan vi åkte till Änga för att grilla och övernatta där.

Blev en riktig buffemiddag med kycklingspett, laxspett och fläskfiléspett....

Efter middagen spelade vi Maxi-Yatzy resten av kvällen.

Inga kommentarer: