onsdag, juli 23, 2008

Båttur och Gåsmiddag

Äntligen var vädret bra och det var dags att ge sigg iväg ut på haet. Packade båten med mat för att vara ute till på torsdag. Henke ska nämligen på Svensexa på fredagmorgon så vi måste in till stan oavsett hur fint väder det är då.

Innan vi åkte fick vi ett SMS av Roland och Gunilla som bjöd in oss på gåsmiddag i Saltvik å det var ju taget... Åkte därför ut till Berghamn och solade och badade där. Dock blåste det så mycket så vi bestämde oss för att åka in till Saltvik tidigare än planerat.

Nu hade motorn börjat krångla igen och dog precis när vi lämnade Berghamn. Vi lyckades få igång den innan vi drev in mot stenarna och sedan gick den bra. Låg i saltvik en timma då Roland och Daniel kom för att guida oss till bryggan där vi skulle övernatta. Då startar först inte motorn men efter en stund så gick den igång och gick lite knackigt. Vi tog oss i alla fall till bryggan och lämnade båte åt sitt öde för att gå till stugan.

Började med ett glas vin i solen och sedan fixades det kanadagåsskav på morrikkan med bacon, färska kantareller, grädde och persilja. Supersmaskens var det och nu är jag riktigt sugen på gåsjakt. Här kommer lite bilder från dagen...





Till förrätt blev det en skagentoast och till efterrätt blåbärspaj. Mmmmm!!!

Klockan 01:30 tog vi hundarna på en promenad ner till båte och la oss för att sova. Sov riktigt gott i natt för det var ju alldeles lugnt i ån.

Inga kommentarer: